Takoran Vadisi" Doğa Tutkunlarını Bekliyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Takoran Vadisi" Doğa Tutkunlarını Bekliyor

Fırat Nehri'nin dik uzanan kayalıklarla süslediği, bölge halkının "saklı cennet" olarak tanımladığı eşsiz güzellikteki "Takoran Vadisi", tabloları aratmayan görselliğiyle keşfedilmeyi bekliyor.

10.05.2016 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MEHMET AKİF PARLAK - Fırat Nehri'nin dik uzanan kayalıklarla süslediği, bölge halkının "saklı cennet" olarak tanımladığı eşsiz güzellikteki "Takoran Vadisi", tabloları aratmayan görselliğiyle keşfedilmeyi bekliyor.

Türkiye'nin en fazla su taşıyan ve akış hızı en yüksek olan nehirlerinden Fırat Nehri'nin yıllar içinde oluşturduğu Takoran Vadisi, Siverek ilçesine 40 kilometre uzaklıktaki Mezra Mahallesi'nden başlayıp Adıyaman'ın Gerger ilçesine kadar uzanıyor.

Yaklaşık 20 kilometre uzunluğundaki vadi, görenleri kendine hayran bırakıyor.

Şimdiye kadar herhangi bir sportif ve kültürel faaliyetin yapılmadığı vadi, bakir doğasıyla süslü yabani çiçeklere ve hayvanlara ev sahipliği yapıyor.

Zengin bitki örtüsünün yanı sıra pek çok doğal mağara ve küçük koyları da barındıran, bölge halkının "saklı cennet" olarak isimlendirdiği vadi, özellikle gün batımında suya yansıyan kızıllık ve kaya gölgeleriyle adeta renk cümbüşü sunuyor.

Siverek Kaymakamı Vural Karagül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Takoran Vadisi'nin muhteşem bir doğa güzelliğine sahip olduğunu söyledi.

Vadide yürüyüş yapmak isteyen doğa severler için patika yolların bulunduğunu dile getiren Karagül, vadinin doğal yapısıyla ziyaretçi ağırlamaya hazır olduğunu belirtti.

Keşfedilmeyi bekleyen vadinin Türkiye'deki nadir yerlerden biri olduğunu vurgulayan Karagül, kaymakamlık olarak vadinin turizme kazandırılması için bazı projelerin yürütüldüğünü ifade etti.

Gezi teknesi turlara başladı

Çalışmalar kapsamında 60 kişi kapasiteli gezi teknesi aldıklarını ve teknenin turlara başladığını aktaran Karagül, şunları kaydetti:

"Vadinin belirli yerine yüzer restoran ve teknenin duracağı iskele yapacağız. Şu an ihalesi yapıldı ve 2 ay içinde faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. Vadinin çevre düzenlenmesinde belediye ile görüşme halindeyiz. Vadide çok güzel gezilip görülecek yer var. Buranın hareketlenmesi için tekne turu ve restoran açarak bu işe başladık. Bu çalışmalarımızın halka örnek olmasını istiyoruz. Yöre halkını teşvik etmek amacıyla yapıyoruz. 'Yörede turizmin kalkınması için bu bir fırsattır' diye düşünüyoruz."

"İkinci bir Halfeti olur"

Şanlıurfa Turizm Platformu Başkanı Cevahir Asuman Yazmacı da vadinin keşfedilmesinin ardından bölge turizminin daha çok hareketleneceğine inandıklarını söyledi.

Doğa turizminin bölgede eksik olduğunu belirten Yazmacı, "Takoran Vadisi tam anlamıyla tanındığı zaman ikinci Halfeti olur diye düşünüyorum. Gerçekten doğal ve hiç bilinmeyen yerler. Buraya gelen yerli ve yabancı turistler bir gün dahi ilçede konaklarsa bizim için ciddi katkısı olur." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Takoran Vadisi' Doğa Tutkunlarını Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement