Tarihi Caminin İbadete Açılması İçin Eylem - Son Dakika
Güncel

Tarihi Caminin İbadete Açılması İçin Eylem

Tokat Küçükbeybağı Camisi'nin ibadete açılmasını isteyen mahalle sakinleri, eylem yaptı.

20.08.2014 13:45
sponsorlu içerik

Tokat'ta tarihi Küçükbeybağı Camisi'nin ibadete açılmasını isteyen mahalle sakinleri, eylem yaptı.

Küçükbeybağı Mahallesi'nde bulunan ve geç Osmanlı dönemi eseri olduğu belirtilen Küçükbeybağı Camisi'nin yeniden ibadete açılmasını isteyen kadınlar, caminin önünde toplandı.

Mahalle sakinleri, "mahallemiz ezansız kalmasın", "definecilerin değil, bizim camimiz olsun", "hırsızlar gitsin, imamımız gelsin" yazılı pankartlar açtı, "camimizi istiyoruz" sloganları attı.

Grup adına konuşan Asiye Yıldırım, 3 yıl öncesine kadar ibadet edilebilen ve daha sonra kapatılan caminin yeniden açılması için erkeklerin girişimlerinin sonuçsuz kaldığını dile getirerek, artık kadınlara iş düştüğünü söyledi.

Yıldırım, şunları kaydetti:

"3 senedir çocuklarımıza yaz Kur'an kursu yok. Teravih kılamıyoruz. Bayram namazımız yok. Camimiz biraz yıkık diye kapatıldı. Camimiz harabeye döndü. Hırsızların, tinercilerin mekanı oldu. Artık bu işe bir son vermek istiyoruz. İlgililerin bu tarihi caminin yok olmaması için sesimize kulak vermesini istiyoruz."

Şaziye Gözaçan da Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan destek isteyerek, "Başbakanımızı oylarımızla cumhurbaşkanı yaptık. O da bizim sesimizi duysun. Bize yardım etsin. 3 senedir ezanımız okunmuyor" diye konuştu.

Grup daha sonra slogan atarak dağıldı.

Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, restorasyonu için 4 Ağustos'ta ihalesi yapılan cami, hafta içerisinde başlatılacak onarım çalışmasının tamamlanmasının ardından ibadete açılacak. - Tokat

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tarihi Caminin İbadete Açılması İçin Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement