Tarihi Dizilerin Eşyaları "Osmanlı Çarşısı"Ndan - Son Dakika
Güncel

Tarihi Dizilerin Eşyaları "Osmanlı Çarşısı"Ndan

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Recep Parlak, yaklaşık 30 yıl boyunca topladığı eski eşyalar ile belediyenin desteğiyle kurduğu müzeden tarihi dizilere malzeme temin ediyor.

28.06.2016 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BÜLENT YALÇIN - Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Recep Parlak, yaklaşık 30 yıl boyunca topladığı eski eşyalar ile belediyenin desteğiyle kurduğu müzeden tarihi dizilere malzeme temin ediyor.

Osmanlı ve Yörük kültürünü yansıtan binlerce giysinin yanı sıra kama, kılıç, tabanca ve dolma tüfek gibi savaş malzemelerinin sergilendiği "Osmanlı Çarşısı" adını taşıyan müzeden malzeme gönderilen diziler arasında "Filinta" ve "Diriliş Ertuğrul" da bulunuyor.

Parlak, AA muhabirine yaptığı açıklama, dizi setlerine malzeme temin eden firmaların müzede sergilenen eski eşyaları kiraladığını söyledi.

Müzede, Osmanlı döneminden kalan eşyaların yanı sıra Sındırgı'nın tarih ve kültürünü yansıtan binlerce malzeme yer aldığını belirten Parlak, "Kültürümüzü yansıtan küçük bir müze. Müzemizde Osmanlı ve Yörük kültürünü yansıtan 7 bin adet elbise, kaftan ve değişik giysiler bulunmaktadır. Bu işe bir hobi olarak başlamıştım ama hastalık haline geldi. Yörük köyleri ve çevre köylerden eskiye dair ne varsa alıyorum. Alet edevat, çanak çömlek, giysi, kama, tabanca, tüfek, ne bulursak topluyorum." diye konuştu.

Sındırgı Belediyesi ve kaymakamlığın da müzeye destek verdiğini ifade eden Parlak, şöyle devam etti:

"Bu işe 20 yıl önce küçük bir dükkanda başladım. Şimdi yerimiz büyüdü. Belediyemiz ve kaymakamlığımız destek verdi, büyük bir müze haline geldi. Yüzlerce dolma tüfek, tabanca, kama, kılıç, Yörük kültüründe ne varsa burada bulunmakta ve gelen misafirler eskiyi yaşamaktalar. Atalarının, dedelerinin, büyüklerinin kullandığı malzemeleri gördükçe mutlu oluyorlar."

Parlak, yaklaşık 5 yıldır ürünlerini diziler için kiraladığını vurgulayarak, "Dizilere kıyafet, kostüm vermeye başladım. Kaftan, üçetek, kama, kılıç, tabanca ve dolma tüfekleri ihtiyaç halinde dizilere dolaylı yoldan gönderiyoruz. Filinta, Diriliş Ertuğrul'da kullanılan bazı malzemeler bizden gidiyor. Dolaylı yoldan olsa da bizim malzemeler dizilerde kullanılıyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tarihi Dizilerin Eşyaları 'Osmanlı Çarşısı'Ndan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement