Tarihi Elektrik Fabrikası'nın Restorasyonu - Son Dakika
Güncel

Tarihi Elektrik Fabrikası'nın Restorasyonu

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, restorasyonu devam eden Tarihi Elektrik Fabrikası'nın yeni işleviyle bu yıl 29 Ekim'e yetiştirilmeye çalışıldığını belirtti.

01.08.2016 14:30

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, restorasyonu devam eden Tarihi Elektrik Fabrikası'nın yeni işleviyle bu yıl 29 Ekim'e yetiştirilmeye çalışıldığını belirtti.

Gürkan, onarımı devam eden binada gazetecilere yaptığı açıklamada, fabrikanın 1937'de kentin elektrik ihtiyacının karşılanması için yaptırıldığını anımsattı.

Binanın yaklaşık 20 yıldır bakımsız şekilde durduğunu belirten Gürkan, şunları kaydetti:

"Bina herkesin ilgisini çekiyordu. Bunu yerel seçimlerde, seçim kampanyamızda dile getirmiştik. 43 seçim vaadimizden biri buydu, kültür merkezi ve nikah salonu yapacağız demiştik. 'O zaman benim için yapamaz, yalan söylüyor' diyen olmuştu. Bugün geldiğimiz nokta, çatısını kapattık. Bu özel bir gün. Niye özel bir gün? Çünkü inşaatlarda ince işlere geçilmeden önce son aşaması çatının kapanmasıdır. Çatı kapandı mı bilin ki işler artık daha hızlı yürüyecek. Bu binanın depreme karşı güçlendirilmesi gerekiyordu. Müteahhit firmamız İstanbul Teknik Üniversitesinin bilim adamlarıyla ortak olarak çalıştı. İTÜ'nün deneyimli hocaları burada proje danışmanlığı yaptılar. Binamızda su, ısı ve ses yalıtımı olacak."

Binaya hareketli sahne yapılacağını dile getiren Gürkan, "Bina bittiğinde belediye nikah memurluğu buraya taşınacak ve burada hizmet vermeye devam edecek. Ağustos sonunda bahçe düzenlemesi hariç bitirmeyi hedefliyoruz. Tahmin ediyorum 29 Ekim'de açılışını yaparız. Buraya Edirne kültürüyle, tarihiyle özdeşleşmiş bir isim vereceğiz. Bu ismi de halka soracağız" şeklinde konuştu.

Bu arada cuma günü gözaltına alındığı ve daha sonrasında salıverildiği yönünde bir iddia olduğunu yönündeki soruya Gürkan, "Perşembe günü Edirne halkı CHP örgütü, Edirneliler, partili, partisiz cevabı verdiler. Perşembe günü ben partideki toplantıya katılmayacaktım ancak bir yürüyüş yapılacağı bilgisi gelince onu durdurmak için gittim oraya. İyi ki de gitmişim. O toplantıdan sonra daha önceden bir programım vardı, Konya'ya gitmem gerekiyordu. Konya'ya gittim. Cuma akşamı saat 02.00'de de geri döndüm. Yani göreceğiz. Simone de Beauvoir'ün bir sözünü paylaşmıştım. Tam şimdi hatırlayamıyorum kelimeleri ama, 'Bana acı yaşatanlardan intikam almayı bıraktım, hayat benden daha yaratıcı' diyor. Benim intikamla işim yok. Allah'ın da adaletine güveniyorum, Türk adaletine de güveniyorum. Adalet yerini bulur." diye yanıtladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tarihi Elektrik Fabrikası'nın Restorasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement