Tarihi Ev Kütüphane Oluyor - Son Dakika
Yerel

Tarihi Ev Kütüphane Oluyor

Tarihi Ev Kütüphane Oluyor

Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde 143 yıllık tarihi evde restorasyon çalışmaları devam ediyor.

06.08.2015 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde 143 yıllık tarihi evde restorasyon çalışmaları devam ediyor. Tarihi Rum evindeki çalışmalar tamamlanınca İlçe Halk Kütüphanesi olarak hizmet vereceği öğrenildi.

Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı ve Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, eski Kavun Heykeli Yolu üzerindeki, 56. Sokak'ta bulunan ve restoresi devam eden 143 yıllık tarihi eve giderek incelemelerde bulundular.

1873 tarihinde yapılan tarihi Rum evi birbirinden güzel odaları ve kendine has mimarisiyle dikkat çekiyor. Tarihi eve yapılan restorasyon, evin tarihi ve orijinal dokusuna uygun bir şekilde, büyük titizlikle gerçekleştiriliyor.

En kısa zamanda tamamlanıp halkın hizmetine sunulacak olan proje hakkında konuşan Kaymakam Sırmalı, "Bu tarihi evi ilçe turizmine kazandırmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Hayırseverimizin bağışlamış olduğu tarihi Kırkağaç evinin bundan bir yıl önce restorasyon çalışmalarını başlattık. Restorasyon çalışmaları için İl Özel İdarelerimiz kapanmadan önce ilçe belediyemize bin 360 bin lira ödenek aktardı.

Kırkağaç Belediyesi, bu binamızın restorasyon ihalesini yaptı ve yaklaşık 9 aydır çalışmalarımız devam ediyor. Binanın bitmesine bir aylık bir süreç kaldı. Burayı biz ilçe halk kütüphanesi olarak kullanmayı düşünüyoruz. Bunun gibi evler var ve bu bir başlangıçtı. Biz bunların devamını getirmeyi amaçlıyoruz. Bunlardan başka ilçemizde bulunan tarihi evlerimizi de peyderpey ülke ekonomimize kazandırmaya çalışacağız. Kırkağaç tarihi ve kültürel bir ilçe bunları ilçe turizmine kazandırmak bizler için çok önemli. Restorasyon ihalesini yapan başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu çalışmaların devamının gelmesini temenni ediyoruz. Kırkağaç'ımıza hayırlı olsun." dedi.

Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz ise hayırseverlerin bağışlayacağı evler için 5 Ağustos'ta belediye meclis toplantısında hemen karar alacaklarını ve işleme koyacaklarını söyledi.

İncelemelerde Sırmalı ve Gedüz'e İlçe Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Mehmet Doruklu da eşlik etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarihi Ev Kütüphane Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement