Tarihi Kentler Birliğin'den Büyükşehir'e "Hışvahan" Ödülü - Son Dakika
Yerel

Tarihi Kentler Birliğin'den Büyükşehir'e "Hışvahan" Ödülü

Tarihi Kentler Birliğin\'den Büyükşehir\'e "Hışvahan" Ödülü

Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından düzenlenen ‘tarihi ve kültürel mirası koruma proje ve uygulamalarını özendirme yarışmasında’ 15. Yıl Özel Ödülü’nü Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin restore ettiği Hışvahan’a verildi.

13.10.2015 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından düzenlenen 'tarihi ve kültürel mirası koruma proje ve uygulamalarını özendirme yarışmasında' 15. Yıl Özel Ödülü'nü Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin restore ettiği Hışvahan'a verildi.

32 belediyeden 30 uygulama, 21 proje dalında olmak üzere 51 projenin değerlendirildiği yarışma sonucunda, Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü, juri özel ödülü, TKB'nin 15. yılı şerefine verilen özel ödülün yanı sıra, 5 proje, 5 uygulama ve 6 adet korumada süreklilik ödülü ile 13 adet başarı belgesi verdi. TKB, bu sene 15. yıl anısına düzenlediği ödül töreninde, kısa sürede pek çok örnek çalışmaya imza atan, bütüncül koruma stratejisini istikrarlı biçimde sürdüren, korumayı kentsel gelişim senaryosunun önemli bir parçası haline getiren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne Hışvahan restorasyonu projesiyle özel ödül verdi. Yıllardır sürmekte olan Kültüryolu Projiesi'nin önemli bir odağı olan Hışvahan'ın restorasyonu, uygulama kalitesinin yüksekliği ile dikkat çekiyor. Ödüllerin 18–21 Kasım tarihlerinde Antalya'da yapılacak YAPEX Fuarı'nda sahiplerine verileceği belirtildi.

GAZİANTEP'İN EN ESKİ HANI

Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde de Antep'in en meşhur hanı tanımıyla "Mustafa Paşa Hanı" olarak geçen Hışvahan'ın, ne zaman yapıldığını gösteren bir kitabe yok. Lala Mustafa Paşa'nın Halep ve Şam Beylerbeyliği görevinde bulunduğu yıllarda yapılmış olduğu tahmin ediliyor. Tek katlı hanlar gurubuna giren yapı Gaziantep'in en eski hanı olarak biliniyor.Gaziantep'teki hanların büyük bölümü geçmişte olduğu gibi bugün de ticaretin yoğun olduğu kale çevresinde bulunuyor. Hışvahan Gaziantep'in en eski ticari yapılarından biri olarak da ayrı bir özelliğe sahip. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarihi Kentler Birliğin'den Büyükşehir'e 'Hışvahan' Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement