Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin Açılışı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin Açılışı Yapıldı

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri\'nin Açılışı Yapıldı

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin açılışı yapıldıEdirne'de bu yıl 655'incisi düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin tarihi ritüeli ağa karşılamanın ardından Sarayiçi Er Meydanı'nda resmi açılışı yapıldı.

22.07.2016 22:03

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin açılışı yapıldı

Edirne'de bu yıl 655'incisi düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin tarihi ritüeli ağa karşılamanın ardından Sarayiçi Er Meydanı'nda resmi açılışı yapıldı. Edirne Valisi Günay Özdemir ve Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan'ın yanı sıra açılışa Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Kırkpınar ağası Seyfettin Selim ve çok sayıda güreşsever katıldı.

Belediye bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okunurken, geçen yılın başpehlivanı Orhan Okulu, Türk bayrağını göndere çekti. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin geçmişini anlatan Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, askeri darbe girişimine de değinerek, Hepimizin bildiği gibi 15 Temmuz'da ordumuzun içerisindeki bir grup darbe yapmaya kalktılar. Ama bu aziz milletimiz tankların üzerine çıkarak demokrasiye sahip çıktı. Darbecilere karşı darbe yaptı ve sonunda kazandı. Ama kazanan Türk demokrasisi oldu, Türkiye oldu ve Türk halkı oldu. Bu arada ölenlere cenabı Allah'tan rahmet diliyorum ve yaralı olanlara da acil şifalar diliyorum. Aziz milletimize huzurlarınızda şükranlarımı arz ediyorum dedi.

Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim de güreşlerin 655 yıldır aralıksız devam ettiğini ifade ederek, Biliyorsunuz Kırkpınar 655 yıldan beri aralıksı devam eden, pehlivanların güreş yaparak antrenman yaparak güreşe hazırlandığı bir güreş organizasyonu. Şimdiki bazı şerefsizlerin komutanlarına silah çekip esir aldığı bir eğitim merkezi değil. O yüzden ben tüm pehlivanlarımıza Kırkpınar'da, böyle bir ortamda kendilerine yakışan şerefli onurlu mücadele diliyorum şeklinde konuştu.

HÜKÜMETİMİZ VE DEVLETİMİZ GEREKEN CEZAYI VERECEK

Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan ise 15 Temmuz gecesi askeri darbe girişimi gerçekleştiren 'hainlere' gereken cezanın verileceğini belirterek, Bu hain darbe girişiminde, bu terör mensuplarını bu çete üyelerinin bakmayın asker kıyafetli üniforma onları Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bir üyesi yapmaz. Onların sadece belli bir süre için hainliğini gizlemesine yardımcı olur. O yüzden kahraman ordumuzu, vatanımızın koruyucusunu, Türk Milleti'nin göz bebeği askerimizi buradan bir kez daha sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Türk milletini temsil eden, milli iradeyi temsil eden, Türkiye Büyük Milleti Meclisi'nde milli iradenin oylarıyla seçilmiş olan meşru hükümetimiz ve devletimiz bu hainlere gereken cezayı da verecektir, yaptırımları da uygulayacaktır. Bu konuda Türk milleti tektir, birdir, asla ve asla ayrılmamıştır ve ayrılmayacaktır ifadelerini kullandı.

Edirne Valisi Günay Özdemir de darbe girişimine tepki göstererek, Özellikle 15 Temmuz 2016 gecesi ihanet şebekesine karşı başta bütün milletimiz olmak üzere, silahlı kuvvetlerimizin vatansever evlatları, polislerimiz ve halkımız hep beraber ihtilale karşı ihtilal yapan birlik ve beraberlik içinde olan herkesi tebrik ediyor ve gönülden teşekkür ediyorum. Aynı zamanda Edirne halkına 2 gün önce yaptığımız ve bütün siyasi partilerin temsilcilerimizle, kamu kurum ve kuruluşlarımızla, sivil toplum örgütlerimizle Edirne halkımızla demokrasimize sahip çıktık ve bunu bütün Türkiye'ye, bütün Dünya'ya örnek olarak gösterdik dedi.

RESMİ GEÇİT VE DAVUL ŞOV

Konuşmaların ardından Edirne Belediye Başkanlığı bando takımı eşliğinde, hakemler, genç pehlivanlar ve hakemler protokol tribünü önünden ellerinde Türk bayraklarıyla geçerek selamladı. Kırkpınar'ın vazgeçilmez unsurlarından olan davul-zurna ekibi de protokol tribününe mini bir gösteri yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin Açılışı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement