Tarihi Yapıların Bulunduğu Cadde Trafiğe Kapatılacak - Son Dakika
Yerel

Tarihi Yapıların Bulunduğu Cadde Trafiğe Kapatılacak

Tarihi Yapıların Bulunduğu Cadde Trafiğe Kapatılacak

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, tarihi yapıların bulunduğu Cumhuriyet Caddesi trafiğe kapatılacak Belediye Başkanı Aksoy: "Tarihi yapıları turizme kazandırmak için çalışmalar yapıyoruz"

21.04.2014 18:39

Safranbolu ilçesinde tarihi yapıların bulunduğu Cumhuriyet Caddesi trafiğe kapatılacak.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan, 3 bin yıllık geçmişe sahip ilçedeki kültür varlıklarını korumak ve gelecek kuşaklara aktarmanın ilk görevleri olduğunu söyledi.

Kültürel varlıkları turizme kazandırmak için çalıştıklarını belirten Aksoy, şöyle konuştu:

"Safranbolu'nun genişlemesini arzu ettiğimiz yeni turizm alanlarından bir tanesi Cumhuriyet Caddesi ve Kıranköy bölgesi. Orada bulunan camiler ve diğer Rum yapısı binaların turizme kazandırılması lazım. Bunun için altyapı gerekiyor. O cadde çok önemli bir turizm ve ticari alana sahip. Orada esnaflarımızla bir araya gelerek, nasıl olması konusunda fikir tartışması yaptık. Belediye olarak biz orayı daha da güzelleştirmek, insanların gezip görebilecekleri, akşamları oturabilecekleri mekan haline getirme arzusundayız."

"Düşüncemiz, köylü pazarının modern mekanlara kavuşmasını sağlamak" diyen Aksoy, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bunu yapabilmek için de caddenin baştan sona yeniden düzenlenmesi lazım. Şu anda sıkıntı var caddede, bu sıkıntıyı aşmak için esnaflarımızın fikirlerini aldık. Caddenin aydınlatması yapılacak ve çevre düzenlemesi yapacağız. Trafiğe kapatılması konusunda orada ki esnaflarımız ve halkımızla bir referandum yapacağız. Bu referandumun neticesine göre bu caddeyi trafiğe kapatmamız söz konusu. İnşallah bir otopark alanı oluşturarak, alışveriş yapmaya gelen vatandaşlarımızın alışverişlerini rahatlıkla yapmalarını sağlayacağız. Bunlar yapıldıktan sonra insanlarımız buralara daha çok gidip gelecek, burası ticari bir alana sahip olacak." - Karabük

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tarihi Yapıların Bulunduğu Cadde Trafiğe Kapatılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement