Tarihte ve Günümüzde Bilecik ve Çevresi Sempozyumu" - Son Dakika
Yerel

Tarihte ve Günümüzde Bilecik ve Çevresi Sempozyumu"

Bilecik'te 3 gün süren ve yabancı akademisyenlerinde katıldığı "Tarihte ve günümüzde Bilecik ve çevresi sempozyumu" sona erdi.

23.11.2015 10:36

Bilecik'te 3 gün süren ve yabancı akademisyenlerinde katıldığı "Tarihte ve günümüzde Bilecik ve çevresi sempozyumu" sona erdi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, üniversitenin Kütüphane Konferans Salonu'nda kapanış programında, belediye ile Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği işbirliğinde güzel bir çalışma yaptıklarını anımsattı.

Bilecik ve çevresinin Türk dünyasının önemli değerlerinden birisi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Özcan, şöyle konuştu:

"Bilecik'in ve bölgenin önemini tüm dünyaya duyurmak aslında bizim bir sorumluluğumuz. Bu programlardaki amacımız, geçmişe, tarihe öykünmek değil, geçmişin üzerine bir şeyler ekleyebilmektir. Geçmiş değerlerimiz ve tarihimizi öğrenerek, onların üzerine bir şeyler eklemektir. Bu kapsamda ünlü bilim adamlarımız ve akademisyenlerimiz bu anlamda Bilecik'te bir araya gelerek, güzel fikir alışverişlerinde bulundular."

Belediye Başkanı Selim Yağcı da Bilecik'in gerek Türk dünyası gerekse İslam coğrafyası açısından son derece önemli bir mekan, birlik ve beraberlik hamurunun karıldığı topraklar olduğunu vurguladı.

Vali Ahmet Hamdi Nayir'in yanı sıra TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov'un da katıldığı kapanış programı, katılımcılara teşekkür belgelerinin verilmesi ve üniversite kütüphanesinin gezilmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tarihte ve Günümüzde Bilecik ve Çevresi Sempozyumu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement