Tarık Akan'ın Kamera Karşısındaki İlk Günü - Son Dakika
Magazin

Tarık Akan'ın Kamera Karşısındaki İlk Günü

"1970 SES Sinema Artisti Yarışması"nda erkekler arasında birinciliği kazanan Tarık Akan, Fatma Girik'in de rol aldığı "Solan Bir Yaprak" adlı ilk filmle kameralara "merhaba" dedi.

16.09.2016 11:01  Güncelleme: 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk sineması, tarihine damga vuran en önemli yıldızlarından Tarık Akan'ı kaybetti. Bir süredir kanser tedavisi gören usta sanatçının tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde hayatını kaybettiği açıklandı.

ARDINDA 111 FİLM BIRAKTI

66 yaşında aramızdan ayrılan Tarık Akan ardında 111 film bıraktı. Usta sanatçı, Hababam Sınıfı, Yol, Ah Nerede ve Canım Kardeşim gibi pek çok filmle Türk sineması tarihine adını yazdırmıştı. Usta oyuncunun sinemaya ilk adım atışı ise "1970 SES Sinema Artisti Yarışması"nda erkekler arasında birinciliği kazanması ile başladı.

Günün ilk ışıkları Bakırköy'de, Gençler Caddesi'ndeki Uğur Apartmanı'nın 3. katının pencerelerine "Merhaba" deyip içeri girdiğinde, uzun boylu, yakışıklı genç adam çoktan kalkmış, tıraşını olmuş, giyinmeye başlamıştı.


TATLI BİR HEYECANLA EVDEN ÇIKTI

Geceden hazırladığı bavulunu eline alıp kapıdan çıkarken son bir defa kendisine baktı. Sonra benzerine sadece imtihan sabahları rastladığı bir tatlı heyecan içinde taşıyarak aşağıya inip kapıda da bekleyen taksiye bindi ve şoföre, " Bebek'e..." emrini verdi.


Mehmet Dinler (sol başta) ve Kriton İlliadis, Tarık Akan'ı Fatma Girik'le tanıştırıyor

Bakırköy'den Bebek'e gelen bu genç adam "1970 SES Sinema Artisti Yarışması"nda erkekler arasında birinci olan Tarık Akan'dı ve o gün ilk filmine başlıyordu. Sette herkes (rejisör Mehmet Dinler, kameraman Kriton İlliadis, Fatma Girik, Muzaffer Tema, Münir Ozkul, Melek Görgün, Ömercik) Tarık Akan'a "Hoş geldin" dedi. Sonra "Solan Bir Yaprak" adlı renkli filmin ilk çalışma günü başladı.


Tarık Akan ile Fatma Girik, rejisör Mehmet Dinler ile senaryo çalışmasında...

"TAMAM AĞABEY, TARIK'TA İŞ VAR"

Tarık Akan bu ilk filminde ünlü bir bestekarı canlandırıyordu. Daha önce SES Mecmuası'nın sinema artisti yarışması yoluyla Yeşilçam'a giren Tamer Yiğit, Süleyman Turan ve Deniz Erkanat'ın da çevirdikleri ilk filmlerin rejisörlüğünü yapan Mehmet Dinler ilk plan çekildikten sonra kameramana döndü, karşılıklı gülümsediler. O sırada Fatma Girik de gelmiş, "Tamam ağabey, Tarık'ta iş var!" demişti.


Tarık Akan\'ın Kamera Karşısındaki İlk Günü

Son Dakika Magazin Tarık Akan'ın Kamera Karşısındaki İlk Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement