Tarlasında Devasa Boyutlarda Acur ve Kabak Yetiştirdi - Son Dakika
Yerel

Tarlasında Devasa Boyutlarda Acur ve Kabak Yetiştirdi

Tarlasında Devasa Boyutlarda Acur ve Kabak Yetiştirdi

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde bir çiftçinin tarlasında yetiştirdiği devasa boyutlardaki acur ve kabak görenleri şaşkına çevirdi.

24.08.2015 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde bir çiftçinin tarlasında yetiştirdiği devasa boyutlardaki acur ve kabak görenleri şaşkına çevirdi.

Sarıgöl'ün Emcelli Mahallesi'nde ikamet eden 58 yaşındaki Ramazan Yeşil, tarlasında 135 santimetre uzunluğunda acur, 50 kilogram ağırlığında kabak yetiştirdi. Tarlasının yıllardır nadas olarak kaldığını, bu yıl tarlasına üzüm çubukları ile birlikte acur ve kabak dikimi yaptığını belirten Ramazan Yeşil, aldığı ürünlerin boyutuna şaşırdığını söyledi. Yeşil, "Yeni dikim yaptığım bağların arasına acur ve kabak tohumları attım. Ancak acurların uzunluğu 135 santimetre, kabakların ağırlığı da 30 ile 50 kilogram arasında gelmeye başladı. Hiç bir gübre kullanmadım. Tarlam uzun yıllar nadasta kalmıştı. Toprağım çok verimli. Ben buna toprağın bereketi olarak değerlendirmekteyim." dedi. Yetiştirdiği ürünlerin boyutunun kendisini çok şaşırttığını anlatan Yeşil, "Kabağı tek başıma kaldırmakta güçlük çekiyorum. Henüz koparmayı düşünmüyorum. Acur olgunlaşınca kopardım, tohumlarını komşularıma da dağıttım." diye konuştu. Devasa boyutlardaki acur ve kabağı görenlerin büyük ilgi gösterdiğini aktaran Yeşil, çok sayıda meraklının tarlasını ziyaret ettiğini de sözlerine ekledi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarlasında Devasa Boyutlarda Acur ve Kabak Yetiştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement