Tarsus Belediyesi Canlı Hayvan Ticaret Merkezi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Tarsus Belediyesi Canlı Hayvan Ticaret Merkezi Açıldı

Tarsus Belediyesi tarafından Yunus Emre ve Yeşil Mahalle'yi kapsayan alanda yapılan "Tarsus Belediyesi Canlı Hayvan Ticaret Merkezi" törenle açıldı.

21.05.2015 21:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarsus Belediyesi tarafından Yunus Emre ve Yeşil Mahalle'yi kapsayan alanda yapılan "Tarsus Belediyesi Canlı Hayvan Ticaret Merkezi" törenle açıldı.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, açılış töreninde yaptığı konuşmada, kent merkezinde bulunan hayvan pazarlarının 21 bin metrekare üzerinde kurulu olan merkeze taşındığını söyledi.

Merkez içerisinde 20 küçükbaş ve 12 büyükbaş hayvan satış yeri bulunduğunu bildiren Can, şöyle devam etti:

"Toplam işyeri sayısı 32 olup, bunun yanı sıra bir adet idari bina, kafeterya, esnafın yem ve diğer ihtiyaçlarının giderileceği depolar bulunmakta. Canlı hayvan ticaretiyle uğraşan esnafımıza ve bu hizmetten faydalanan insanlarımıza modern sağlıklı bir ortamda işlerini yapabilme imkanı sağlanmış oldu. Tesisin maliyeti 2 milyon 500 bin liradır."

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise geçmişten bu yana verilen mücadele sonunda Tarsus'un modern bir kent haline geldiğini söyledi.

Yeni yasayla belediyecilik anlayışının değiştiğini ifade eden Kocamaz, "Büyükşehir Belediye sınırları içerisine giren Tarsus'ta artık hizmetlerin büyük bir kısmının Büyükşehir'den gelmesi söz konusu. Biz Mersin genelinde hiçbir ayrım yapmadan bütün ilçelerimize eşit hizmet vermenin gayreti içerisinde olacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından açılışı yapılan merkezi gezen protokol üyeleri, yetkililerden bilgi aldı.

Açılış törenine Tarsus Kaymakamı Hasan Göç,  Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, AK Parti Tarsus İlçe Başkanı Mehmet Yıldız, MHP Tarsus İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tarsus Belediyesi Canlı Hayvan Ticaret Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement