Tarsus Sesim Sarpkaya Fen Lisesi'ne Açılış Töreni - Son Dakika
Yerel

Tarsus Sesim Sarpkaya Fen Lisesi'ne Açılış Töreni

Mersin'de 2007 yılında eğitim gördüğü okula gitmek için evlerinin önünde servis beklerken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Sesim Sarpkaya'nın ailesi tarafından adına yaptırılan fen lisesi ve öğrenci yurdunun resmi açılışı yapıldı.

21.05.2015 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de 2007 yılında eğitim gördüğü okula gitmek için evlerinin önünde servis beklerken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Sesim Sarpkaya'nın ailesi tarafından adına yaptırılan fen lisesi ve öğrenci yurdunun resmi açılışı yapıldı.

Vali Özdemir Çakacak, açılış töreninde yaptığı konuşmada, yarının Türkiye'sinin bu okullarda yetişen, ülkesi ve milleti için çalışan gençlerle inşa edileceğini vurgulayarak, eğitimde başarı sağlayan ülkelerin bilim ve teknolojide ilerleyerek dünyada daha çok söz sahibi olduklarına dikkati çekti.

Son 10 yılda mevcut 8 bin 702 dersliğe ilave olarak kamu kaynaklarıyla 2 bin 334 yeni derslik yapıldığını bildiren Çakacak, şöyle devam etti:

"Hayırseverler tarafından da 433 derslik yapılarak eğitime kazandırıldı. Bu, Mersinli hemşehrilerimizin ve Mersin halkının eğitime bakış açısını da çok açık bir şekilde göstermektedir. İlimizdeki ilk ve ortaokullarda derslik başına düşen öğrenci sayısı Türkiye ortalaması civarındadır. Liselerde ise biraz daha fazla. Bu sebeple liselerde biraz daha fazla dersliğe ihtiyacımız var. Açılışını yapacağımız lise, bu ihtiyacı gidermede katkı sağlayacağı için de bizler için ayrı bir önem arz etmektedir. Bunun yanında nisan ayı verilerine göre Mersin anaokullarındaki okullaşma oranlarında Türkiye birincisi olmuş bir kenttir."

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da hayatının baharında elim bir trafik kazasında vefat eden Sesim Sarpkaya'nın adının sonsuza dek yaşayacağını söyledi.

Tarsus Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir de Sesim Sarpkaya Fen Lisesi'nin 15 bin metrekare alan üzerine 16 derslik olarak inşa edildiğini söyledi.

Sesim Sarpkaya'nın babası Bülent Sarpkaya ise eğitim alanına önemli bir katkıda bulunmanın buruk gururunu yaşadıklarını aktararak, "Kızımız Sesim'in yarım kalan eğitimine olan özlemimiz, öğrencilerimizin bu ilim ve irfan yuvasında bilim peşinde koşarak cumhuriyetin değerlerine bağlı, vatanına ve milletine yararlı insanlar olarak yetişmesiyle son bulacak" dedi.

Konuşmaların ardından Sarpkaya ailesine teşekkür plaketi veren Vali Çakacak, YGS'de dereceye giren Sesim Sarpkaya Fen Lisesi öğrencisi Kübra Erdal'a hediye verdi.

Protokol üyelerinin katılımıyla kurdele kesimiyle okulun resmi açılışı yapıldı.

Açılış töreninde Athena grubu da konser verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tarsus Sesim Sarpkaya Fen Lisesi'ne Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement