Taşımalı Hizmet Veren Şoförlere Seminer - Son Dakika
Yerel

Taşımalı Hizmet Veren Şoförlere Seminer

Taşımalı Hizmet Veren Şoförlere Seminer

MUŞ (İHA) – Muş’un Malazgirt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından taşıma yapan araç sürücülerine yönelik eğitim verildi.

11.02.2015 13:05

MUŞ (İHA) – Muş'un Malazgirt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından taşıma yapan araç sürücülerine yönelik eğitim verildi.

Malazgirt Öğretmenevi'nin konferans salonunda taşımalı servis şoförlerine verilen eğitim programına İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aydınoğlu, şube müdürleri Murat Yıldırım ve Faysal Erdoğan, Malazgirt Trafik Tescil Büro Amirliği yetkilileri ve Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri ile servis şoförleri katıldı. Eğitim çalışmasında okul servis araçları yönetmenliği slayt gösterisi eşliğinde verilirken, servis şoförlerine araçlarında bulunması gereken araç, gereç, uyarı levhaları, öğrenci güvenliği, servis araçlarında yapılması ve asla yapılmaması gereken konular, kamu ihalelerinin işleyişi ve yapısı, ücretsiz okul taşıma ile ilgili uyulması gereken kurallar, araçların durumları, taşıma kapsamında dikkat edilmesi gereken kurallarda da bilgiler verildi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aydınoğlu, araç sahiplerine dikkatli olmaları ve araçlarını hiç kimseye kullandırmamaları gerektiğini hatırlattı. Bunun maddiyat dışında manevi boyutunun da oldukça büyük olduğunun bilinmesi gerektiğini belirten Aydınoğlu, "İnsanların çocuklarını sizlere emanet ediyor olmasının bilincinde hareket etmeniz gerekmektedir. Tabi ki bu da sizin için bir ekmek kapısıdır, fakat olası bir hatadan kaynaklanan felaketlerde bu sorumluluğun altından hiçbirimiz kalkamayız" dedi.

Araç sahiplerine sürat konusunda da uyarıda bulunan Aydınoğlu, sürücülerin devam ve takip çizelgelerine dikkat etmelerini ve araçlarının bakımını sürekli yaptırmalarını istedi. Malazgirt'te araç sürücüleriyle ciddi bir sıkıntı yaşanmadığını, ufak tefek detayların olduğunu ve bunların kısa sürede aşılabileceğini belirten Aydınoğlu, "Artık köyde yaşayan hiç kimsenin çocuğunu okutmama endişesi olmamalı, çünkü devlet her şeyi karşılıyor" diye konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Taşımalı Hizmet Veren Şoförlere Seminer - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement