Tatvan'da Yaz Kur'an Kurslarına Rekor Katılım - Son Dakika
Yerel

Tatvan'da Yaz Kur'an Kurslarına Rekor Katılım

Tatvan\'da Yaz Kur\'an Kurslarına Rekor Katılım

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki 170 cami ve Kur’an kursunda açılan ve bu hafta itibariyle sona erecek olan yaz Kur’an kurslarına toplam 3 bin 770 öğrencinin katıldığı bildirildi.

17.08.2015 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki 170 cami ve Kur'an kursunda açılan ve bu hafta itibariyle sona erecek olan yaz Kur'an kurslarına toplam 3 bin 770 öğrencinin katıldığı bildirildi.

Tatvan Müftülüğü tarafından yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi veren Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, ilçede öğrencilere yönelik olarak açılan yaz Kur'an kurslarının 22 Haziran'da başladığını ve bu hafta itibariyle de sona erdiğini belirtti. Açılan kurslarla öğrencilere hem Kur'an-ı Kerim hem de güzel ahlakın öğretildiğini ifade eden Kaymakam Murat Erkan, "Açılan yaz Kur'an kurslarımız 5. sınıf ve üst sınıflara giden öğrencilerimize yönelik bir kurstu. Bu kurslar müftülüğümüz tarafından ilçe merkezi ve bağlı köylerimizde bulunan 170 cami ve Kur'an kursunda açıldı. Yaz Kur'an kurslarında Kur'an-ı Kerim ve güzel ahlak öğretmenin yanında çocuklarımızı dini konularda bilinçlendirmek ve manevi değerlerini kazandırmayı amaçladık. Bu anlamda açılan yaz Kur'an kursları kapsamında öğrencilerimize hem Kur'an-ı Kerim öğretildi hem de ibadet, güzel ahlak, siyer ve itikat dersleri verildi" dedi.

Yaz Kur'an kurslarına önceki yıllara oranla bu yıl daha büyük bir katılım olduğunu kaydeden Kaymakam Erkan, "Önceki yıllarda açılan kurslara yaklaşık 2 bin katılım olurken, bu yıl ise bu rakam 3 bin 770 gibi rekor bir sayıya ulaştı. Bu da öğrencilerimizin her geçen yıl Kur'an kurslarına olan ilgi ve alakalarının arttığını gösteriyor. Yaz kursları özellikle çocuklarımızın cami ve cemaati tanıyarak, dini bilgileri öğrenecekleri ve ibadet yapma alışkanlıklarını elde edebilecekleri önemli bir fırsat sunuyor. Bu kurslara giden öğrencilerimiz eğitim faaliyetlerinin yanı sıra dini bilgiler, sportif ve kültürel faaliyetler sayesinde de tatili dolu dolu yaşama şansı bulmuş oldular. Bu yıl 22 Haziran'da başlayan kursumuz bu hafta itibariyle sona ermiş olacak. Ben bu vesile ile kursların sorunsuz geçmesini sağlayan ve öğrencilerimizin eğitimlerine katkı sunan idareci ve hocalarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tatvan'da Yaz Kur'an Kurslarına Rekor Katılım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement