Tatvan'daki Stk'lar Barış Ortamının Oluşturulmasını İstediler - Son Dakika
Yerel

Tatvan'daki Stk'lar Barış Ortamının Oluşturulmasını İstediler

Tatvan\'daki Stk\'lar Barış Ortamının Oluşturulmasını İstediler

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri, ülke genelindeki gergin ve çatışma ortamının durdurulmasını ve bir an önce barış ortamının sağlanmasını istediler.

21.08.2015 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri, ülke genelindeki gergin ve çatışma ortamının durdurulmasını ve bir an önce barış ortamının sağlanmasını istediler.

Ülke genelinde devam eden çatışmanın kimseye fayda sağlamayacağına vurgu yapan STK temsilcileri, vakit kaybedilmeden yeniden barış ve çözüm sürecine geri dönülmesi gerektiğini, halkın iradesinin de barış ve çözümden yana olduğunu kaydettiler. Barış sürecinin yeniden oluşturulması ve sekteye uğramaması için tüm kesimleri sağduyuya davet eden Bitlis Genç İş Adamları Derneği (BİGİAD) Şube Başkanı Cengiz Şahin, Kürt-Türk ayrımı yapmadan eskiden olduğu gibi bundan sonra da kardeşçe yaşanması gerektiğine vurgu yaptı. Çözüm sürecinin büyük ve önemli bir süreç olduğunu, akan kan ve gözyaşlarının durması için barış ve çözüm sürecinin acilen tekrardan oluşturulması istediklerini ifade eden Şahin, tüm kesimlerin sürece destek vermesi gerektiğini söyleyerek, "Biz barış ve kardeşlikten yanayız. İnsanların öldürülmediği her gün bizim için kutsaldır" dedi.

Halkın barıştan yana olduğunu söyleyen Galatasaray Bitlis Taraftarlar Derneği Başkanı İdris Dağdağan ise, bir an önce çözüm süreci ile huzur ortamının oluşturulmasını istediklerini söyledi. Ülkenin barış, huzur ve kardeşliğe ihtiyacı olduğunu kaydeden Dağdağan, "Çözüm süreci ile birlikte başta bölgemiz ve ülkemizde huzur ve barış ortamı hakim olmuştu. Ancak son günlerde yaşanan çatışmalar maalesef bu huzur ve barış ortamını sekteye uğratmıştır. STK'lar olarak tek temennimiz bu huzur ve barış ortamının yeniden ivedilikle tesis edilmesidir" diye konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tatvan'daki Stk'lar Barış Ortamının Oluşturulmasını İstediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement