Tatvan Eso Başkanı Tekin'den Borçların Ertelenmesi Talebi - Son Dakika
Yerel

Tatvan Eso Başkanı Tekin'den Borçların Ertelenmesi Talebi

Tatvan Eso Başkanı Tekin\'den Borçların Ertelenmesi Talebi

Bitlis’in Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emrullah Tekin, doğu ve güneydoğudaki esnafların tamamı bölgede yaşanan olumsuz olaylardan dolayı ekonomik anlamda etkilendiği ve bu nedenle esnafların vergi ve prim borçlarının bir yıl ertelenmesi gerektiğini söyledi.

02.10.2015 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emrullah Tekin, doğu ve güneydoğudaki esnafların tamamı bölgede yaşanan olumsuz olaylardan dolayı ekonomik anlamda etkilendiği ve bu nedenle esnafların vergi ve prim borçlarının bir yıl ertelenmesi gerektiğini söyledi.

Bölgedeki esnafın durumuyla ilgili değerlendirmede bulunan Tatvan ESO Başkanı Tekin, barış sürecinin bozulması ve şiddet olaylarının artmasıyla birlikte özellikle doğu ve güneydoğudaki esnafın işlerinin tamamen durma noktasına getirdiğini belirtti. Yaşanan olumsuz olaylar nedeniyle doğu ve güneydoğudaki esnafların zor günler geçirdiğini ifade eden Tekin, esnafların vergi ve prim borçları bir yıl ertelenmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Barış sürecinin bozulması ve şiddet olaylarının artmasıyla özellikle doğu ve güneydoğudaki esnafın işlerini tamamen durma noktasına getirdi. Bu nedenle bölgede yaşanan olumsuz olaylardan dolayı ekonomik anlamda etkilenen doğu ve güneydoğudaki esnafın vergi ve prim borçları bir yıl ertelenmelidir. Çek ve senet ödemelerini aksatanların kara listeye girmesi önlenmelidir. Ekonomik olarak en çok biz esnaf camiası mağdur oluyoruz. Gerekli tedbirler bir an evvel alınmasını yetkililerden bekliyoruz, amasız ve acabasız olarak talep ediyoruz. Zira bu önlemler ivedi şekilde alınmazsa önümüzdeki süreçte birçok esnaf kapsına kilit vurmak zorunda kalacağı gibi bölge ekonomisinde de büyük bir daralma ile karşı karşıya kalmış olacağız. Bu anlamda acil şekilde tedbir alınmasını talep ediyoruz" diye konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tatvan Eso Başkanı Tekin'den Borçların Ertelenmesi Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement