Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler: Üniversite ile Birlikte Çalışacağız - Son Dakika
Yerel

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler: Üniversite ile Birlikte Çalışacağız

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler: Üniversite ile Birlikte Çalışacağız

Tavşanlı Belediyesi ve Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu arasında işbirliği protokolü imzalandı.

12.12.2015 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tavşanlı Belediyesi ve Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu arasında işbirliği protokolü imzalandı. Bu protokol kapsamında belediye ve üniversite, birlikte hareket ederek kültürel, eğitim, sanatsal ve sportif amaçlı etkinlikler gerçekleştirecek. Belediye Başkanı Mustafa Güler, protokole ilişkin ayrıntılı bilgiler verdi.

Tavşanlı Belediyesi ile Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu arasında, eğitim ve öğretim ile kültürel işbirliğinin sağlanması amacıyla protokol imzalandı.

Göbel Termal Tesisleri'ndeki törende Belediye Başkanı Mustafa Güler ile Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, 13 maddeden oluşan protokolü imzalayarak ilçede yeni bir dönem başlattı.

Protokolün temel amacı Tavşanlı Belediyesi ile Dumlupınar Üniversitesi'nin güç birliği yaparak ilçenin kalkınmasına katkı sunmak ve öğrencileri birer fahri Tavşanlılı yapmak.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler yaptığı açıklamada, Göbel Termal Tesisleri bölgesinde hayata geçirilmesi planlanan Turizm Uygulama Oteli projesi ile ilgili çalışmaların Üniversite ile birlikte ortaklaşa gerçekleştirileceğini söyleyerek, ilçeye büyük katkı sağlayacak olan bu proje ile Göbel Termal Tesisleri'nin vizyonunun değişeceğini kaydetti.

"HER AY KONFERANS VE SEMİNERLER DÜZENLEYECEĞİZ"

Dumlupınar Üniversitesi ile birlikte her ay düzenli olarak öğrencilere ve halka yönelik konferans ve seminer etkinliklerinin düzenleneceğini dile getiren Başkan Güler, "Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Turizm İşletmeciliği ile her ay belli bir tarihte güncel-aktüel konularda, Türkiye çapında popüler ve uzman konukları üniversiteye davet edip konferans ve seminerler düzenleyeceğiz. Etkinlikler gündüz üniversitede öğrencilere yönelik, akşam saatlerinde ise Belediye Kültür Sarayında vatandaşlara yönelik olacak. Gelen konukların konaklama ve yol masraflarını Tavşanlı Belediyesi olarak biz karşılayacağız" dedi.

"BAŞARILI ÖĞRENCİLERİ GÖBEL'DE MİSAFİR EDECEĞİZ"

Öğrencileri başarılı olmaya motive etmek için ellerinden gelen gayreti de göstereceklerini anlatan Güler, "Üniversite ile işbirliğimiz kapsamında; Belediyemiz, Tavşanlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ve Tavşanlı Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden her dönem sonu (Güz-Bahar) en yüksek not ortalamasına sahip 3'er öğrenciyi aileleri ile Göbel Termal Tesislerinde misafir edecek. Ayrıca bölgemizi tanıtıcı broşür gibi materyallerin hazırlanması çalışmalarını üniversite ile beraber yürüteceğiz" diye konuştu.

Yerel dinamiklerin harekete geçirilmesinin öneminden de bahseden Belediye Başkanı Mustafa güler, "Nisan ayı içerisinde yapılması planlanan Sürdürülebilir Kalkınma İçin Yerel Dinamikler konulu sempozyum, yerel manada daha fazla nasıl faydalı olur? Bunun için gerekli çalışmalar yapılacak" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Mustafa Güler, Tavşanlı'ya eğitim ve öğrenim için gelen öğrencilerin ilçemizin birer fahri hemşehrisi olmasını istediğini söyleyerek, "Her öğretim dönemi başında, yeni gelen öğrencilerimiz için ilçemiz Tavşanlı başta olmak üzere Kütahya ve çevresini tanıtıcı geziler düzenleyeceğiz. Belediyemizin tesisleri ve imkanları kullanılarak her yıl belirli bir tarihte üniversite öğrencilerinin arasından tespit edilecek hakemlerin yönetiminde Halı Saha Turnuvası ve çeşitli spor dallarında turnuvalar yapacağız ve turnuva sonunda dereceye girenlere ödülleri takdim edilecek" ifadelerini kullandı.

"ÖĞRENCİLERE SABAHLARI SICAK ÇORBA İKRAM EDECEĞİZ"

Ayrıca üniversite öğrencilerine kampus bahçesinde sıcak çorba ikramında bulunacaklarını dile getiren Başkan Güler, "Belediye olarak, kampüs bahçesinde belirli günlerde sıcak çorba, aşure gibi etkinlikler gerçekleştireceğiz" dedi.

DPÜ Tavşanlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ile birlikte 'Osmanlı Belgelerinde Tavşanlı' ve 'Tavşanlı Nüfus' konulu bilimsel bir kitap çalışmasının yapılacağını kaydeden Güler, "Osmanlı Belgelerinde Tavşanlı; Osmanlı Arşivlerinde bulunan ilk belgeden son belgeye kadar tüm belgeler Başbakanlık Osmanlı Arşivleri'nden temin edilecek, belgeler Osmanlıcadan Latin alfabesine ve sonra da günümüz Türkçesine çevrilecek. Kitabın bir yüzünde belgenin orjinali, diğer yüzünde ise her kesimden insanın anlayabileceği şekilde o belgenin ne anlam ifade ettiği ile ilgili açıklamalar bulunacak. Bu çalışma ile Osmanlı Arşivlerinde bulunan Tavşanlı ile ilgili tüm belgelerin bir kitap halinde Tavşanlı halkının elinde olması sağlanacak" diye konuştu.

Güler, şunları kaydetti: "Tavşanlı Nüfus; Osmanlı Devleti zamanında yapılan tüm nüfus çalışmalarının kayıtlı olduğu defterler incelenecek, Tavşanlı ile ilgili tüm nüfus defterleri Osmanlıca'dan Latin alfabesine ve sonra da günümüz Türkçe'sine çevrilecek. Daha sonra bu belgelerin tasnifi yapılacak ve kitap haline getirilecek. Bu çalışmada, Tavşanlı'nın nüfusu, hane sayıları, hane sahiplerinin lakaplarından, ne işle uğraştıklarına, ekonomik durumlarına kadar birçok konuda ayrıntılı bilgi sahibi olunacaktır. Tavşanlı'nın yerlisi olanlar kendi aile bilgilerini ayrıntısı ile burada bulabilecektir. Çalışmaların hazırlık maliyeti Tavşanlı Belediyesi tarafından; görsel tasarım ve baskı çalışmalarının maliyeti DPÜ tarafından karşılanacak."

Başkan Güler, Tavşanlı Meslek Yüksekokulu ve Tavşanlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'na yeni kayıt yaptıracak öğrencilerin otogara kurulacak bir stant ile karşılanacağını ve Tavşanlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'ndan kendilerine refakat edecek 2 deneyimli öğrenci ile birlikte Tavşanlı Belediyesi tarafından üniversiteye ulaşımlarının sağlanacağını söyledi.

Güler, ihtiyaç duyulması halinde Tavşanlı Belediyesi'ne ait sosyal tesislerde DPÜ Tavşanlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencilerinin uygulamalı eğitim görmelerinin sağlanabileceğini sözlerine ekledi. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler: Üniversite ile Birlikte Çalışacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement