Tavuk Çiftliği Kurdu, Organik Yumurta Üretiyor - Son Dakika
Güncel

Tavuk Çiftliği Kurdu, Organik Yumurta Üretiyor

Tavuk Çiftliği Kurdu, Organik Yumurta Üretiyor

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde Hüseyin Demirci, organik yumurta üretmek için 1.5 yıl önce 8 dekarlık alana tavuk çiftliği kurdu.

25.04.2016 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde Hüseyin Demirci, organik yumurta üretmek için 1.5 yıl önce 8 dekarlık alana tavuk çiftliği kurdu. Demirci, tavukların organik beslendiğini ve tavuklardan günlük 2 bin 200 adet organik yumurta aldığını söyledi.

Yıllardır aklında olan organik yumurta üretimini hayata geçirmek için 1.5 yıl önce kolları sıvayan 31 yaşındaki Hüseyin Demirci, 8 dekarlık alana tavuk çiftliği kurdu. Arazinin 7 dekarına tavukların organik beslenmesi için yonca, biberiye ve kekik eken Demirci, "Tavuklarım tıpkı köylerde olduğu gibi açık alanda gezerek, yani organik olarak besleniyor. Amacım Reyhanlı'da organik yumurta tüketimini sağlamak" dedi.

Yıllardır organik yumurta projesinin üzerinde çalıştığını ifade eden Hüseyin Demirci, şunları söyledi:

"Projemi sonunda hayata geçirdim. Kendi imkanlarımla kurduğum tesiste tavukları doğal ortamda besliyorum. 2 bin 500 tavuk açık alanda besleniyor. Günde 2 bin 200 organik yumurta alıyorum ve tanesini toptan 40 kuruşa satıyorum. 6'ı, 10'lu, 15'li ve 30'lu paketler halinde yumurtaları satışa sunuyorum. Şu anda sadece Reyhanlı'da dağıtım yapıyorum ancak hedefim Hatay geneline dağıtım yapmak."

- Hatay

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tavuk Çiftliği Kurdu, Organik Yumurta Üretiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement