Bakanlıktan "Zehirli tavuk" Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Bakanlıktan "Zehirli tavuk" Açıklaması

Bakanlıktan "Zehirli tavuk" Açıklaması

Tarım Bakanlığı, tavuk etinde arsenik bulunduğu iddialarına ilişkin, "Ülkemizde roxarsone etken maddeli ilaç veya yem katkı maddesi ruhsatlı değildir." açıklaması yaptı.

19.11.2015 10:48  Güncelleme: 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca, tavuk etinde arsenik bulunduğu iddialarına ilişkin, "Ülkemizde roxarsone etken maddeli ilaç veya yem katkı maddesi ruhsatlı değildir. Bu ürünlerin ithalat ve satışı yasaktır." bilgisi verildi.

YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer alan, tavuk etinde arsenik bulunduğuna dair çeşitli haberler üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Bakanlık açıklamasında, şunlar kaydedildi:

RAPORUN VARLIĞI KABUL EDİLDİ

"ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) tarafından 2011'de yapılan bir araştırmada, roxarsone etken maddeli antikoksidiyal (kanatlılarda hastalığa sebep olan koksidiya cinsi protozoalara karşı etkili olan) ilacın kullanıldığı tavuk etinde arsenik kalıntısına rastlandığı raporlanmıştır. Raporun yayınlanmasıyla üretici firma araştırmaya konu ürünü satıştan kaldırılmıştır.

"İLACIN TÜRKİYE'DE SATIŞI YASAK"

Ülkemizde ise roxarsone etken maddeli ilaç veya yem katkı maddesi ruhsatlı değildir. Bu ürünlerin Türkiye'ye ithalatı söz konusu olmadığı gibi ülkemizde satışı da yasaktır."

BAKANLIK TAVUKLARDA "ZEHİR YOK" DİYEMEDİ

Bakanlığın yaptığı açıklamada, söz konusu ilacın Türkiye'de kullanılıp kullanılmadığı ya da tavuklarda zehirli kalıntıya rastlanıp rastlanılmadığına ilişkin ise açıklamasında yer vermedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bakanlıktan 'Zehirli tavuk' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • Anti sempatizan: İlacın satışı yasak ama kim kontrol ediyorki? 18 1 Yanıtla
  • tavuk: tavuk yiyen yuzde 49.5 akpye oy veriyor zaten 4 11 Yanıtla
  • meto: Allahım bizleri sen koru bu imansızların elinden 4 1 Yanıtla
  • ASax: Google yazın GDO lu piriç hangi bakanın ne oyunlar dönüyor görün adamlar bizi hiç çekinmeden para uğruna zehirledi zehirlemeyede devam ediyor 3 1 Yanıtla
  • Hep aynı: Rusya greyfurtu zehirli diye geri göndermiş.şimdi ne olacak? 3 0 Yanıtla
  • ARMADA: SIMDI ADAMA SORMAZLARMI INSAN SAGLIGINA ZARARLI ETKEN MADDE VARSA O KUL HAKKINDA SENINDE PAYIN YOKMU YARIN BU KSDAR INSANI ZEHIRLIYORLARSA SENDE BILGIN VARSA YARIN AHIRETTE NE CEVAP VERCEN TABI BU ARDA SENIN USTUNDEKI KISIDE BU HESABA DAHIL OLURSA SEN SEYREYLE AHIRETTE CUMBUSU 3 0 Yanıtla
  • ra: Garibanin en lüks yemeği. 2 0 Yanıtla
  • 34.......43: BU MILLET FARKINDA DEGIL ESAS TEROR GIDA TERORU.INSANLAR FARKINDA DEGIL ONLEM ALINMAZSA KANSER VAKALARI HER YIL %100 ARTARSA HIC SASIRMAMAK LAZIM 2 0 Yanıtla
  • yemeyin: Arkadaşlar hazır yavukları sakın tercih etmeyin resmen vücudu zehirliyor. Kısırlığın bir numaralı sebebi 2 0 Yanıtla
  • tes: zehirliymis yani anlasilan bu 2 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement