Tayland'daki Patlamalar - Son Dakika
Güncel

Tayland'daki Patlamalar

Tayland'ın güneyinde dört kentte yaşanan patlamaların arkasındaki kişinin tespit edildiği kaydedildi.

14.08.2016 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tayland'ın güneyinde dört kentte yaşanan patlamaların arkasındaki kişinin tespit edildiği kaydedildi.

Emniyet Müdürü Yardımcısı Pongsapat Pongcharoen, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayla ilgili yürütülen soruşturmanın patlamalardan sorumlu kişinin kim olduğuyla ilgili "açık bir fikir" verdiğini belirtti.

Soruşturmanın devam ettiğini söyleyen Pongsapat, "Saldırının arkasında kim olduğunu biliyoruz." dedi.

Pongsapat, saldırıların koordineli olduğunu, çok iyi planlandığını ve tek bir kişi tarafından düzenlendiğini dile getirerek, "Kim olduğunu şimdilik açıklayamayız ancak ileriki günlerde iyi haberler vermeyi ümit ediyoruz." ifadesini kullandı.

Ülkenin güneyindeki Trang, Hua Hin, Surat Thani ve Phuket'te perşembe gecesi ve cuma sabahı meydana gelen patlamalarda 4 kişi ölmüş, aralarında turistlerin de bulunduğu 35 kişi yaralanmıştı. Tayland ordusundan general Danai Kritmethavee, yerel bir televizyona yaptığı açıklamada, patlamalarla ilgili iki kişinin sorgulandığını belirtmiş, turistik Hua Hin kentindeki bombaların uzaktan cep telefonuyla patlatıldığını ifade etmişti.

Yetkililer, söz konusu patlamaların terörle bağlantılı olmadığını açıklamış, olayı "iç sabotaj" eylemi olarak nitelendirmişti.

Başkent Bangkok'taki ABD, İngiltere, Avustralya ve Japonya büyükelçilikleri, Tayland'daki vatandaşlarından zorunlu olmadıkça ülkenin güneyine gitmekten kaçınmalarını istemişti.

Ülkede, 17 Ağustos 2015'te Bangkok'un ticari merkezi Rajprasong'daki Erawan Tapınağı yakınında düzenlenen bombalı saldırıda 20 kişi hayatını kaybetmiş, 120 kişi yaralanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tayland'daki Patlamalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement