Tayland'ın İstanbul Fahri Başkonsolosu Gökçek Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Tayland'ın İstanbul Fahri Başkonsolosu Gökçek Açıklaması

Tayland\'ın İstanbul Fahri Başkonsolosu Gökçek Açıklaması

Tayland'ın İstanbul Fahri Başkonsolosu Refik Gökçek, geçen hafta fahri konsolosluğun bir grubun saldırısına uğramasına ilişkin, "Bir kaç kişinin yaptığı bütün ülkeye mal edilebilir mi? Ülkeme kırgınlığım tabiki yok" dedi.

15.07.2015 17:50

Tayland'ın İstanbul Fahri Başkonsolosu Refik Gökçek, geçen hafta fahri konsolosluğun bir grubun saldırısına uğramasına ilişkin, "Bir kaç kişinin yaptığı bütün ülkeye mal edilebilir mi? Ülkeme kırgınlığım tabiki yok" dedi.

Gökçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşananları çoktan unuttuklarını belirterek, "Bir kaç kişinin yaptığı bütün ülkeye mal edilebilir mi? Ülkemi kırgınlığım tabii ki yok. Bunlar geçici şeyler. Türkiye-Tayland ilişkileri de bundan zarar görmeyecektir" diye konuştu.

Bir çok ülkede benzer şeyler yaşandığına değinen Gökçek, şunları kaydetti:

"Sonuç itibariyle üç beş kişinin yaptığı ile ülkelerin politikaları değişmez. Tayland ile Türkiye uzun yıllardır direk ilişkisi olan iki ülke. Ticari ilişkilerimiz var ve vizeler kaldırılmış durumda. Dolayısıyla karşılıklı güven var. Böyle münferit olaylar oluyor ne yazık ki."

Bazı kötü olayların büyütülmemesi gerektiğini ifade eden Gökçek, "Diğer taraftan dışarıdan bakıldığı zaman bazen çok büyük olaylar gibi gözükse de bunlar basit olaylar. 5-10 kişinin bir ofise girmesi ne ülkenin imajını ne de iki ülke ilişkilerini zedelememeli, zedelemiyor da zaten. Bu saldırganların da çok bilinçli olduğuna da inanmıyorum" ifadelerini kullandı.

Gökçek, "Çin'de Uygur Türkleri'ne yönelik bir insan hakları ihlali varsa bunu protesto etmek çok doğrudur. Ben de bunu desteklerim. Ama tabii ki tadını kaçırmamak lazım" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tayland'ın İstanbul Fahri Başkonsolosu Gökçek Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement