TBMM ile Üniversiteler Arasında İşbirliği Çalışmaları - Son Dakika
Politika

TBMM ile Üniversiteler Arasında İşbirliği Çalışmaları

YASADER'in, "Üniversitelerde Parlamento Hukuku Çalışmalarının Güçlendirilmesi Projesi" kapsamındaki son programı İstanbul Üniversitesi'nde yapılacak.

17.04.2014 11:16

TBMM ile üniversiteler arasında işbirliği çalışmaları kapsamında Yasama Derneği'nin (YASADER), yürüttüğü "Üniversitelerde Parlamento Hukuku Çalışmalarının Güçlendirilmesi" projesinin son programı, 18-19 Nisan tarihleri arasında İstanbul Üniversitesi'nde düzenlenecek.

TBMM Genel Sekreteri ve YASADER Başkanı İrfan Neziroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Meclis'te 2003 yılında bir grup yasamacı tarafından kurulan YASADER'in, Hollanda Büyükelçiliği'nin MATRA Programı çerçevesinde finanse edilen ve 1 Kasım 2013 tarihinde başlatılan "Üniversitelerde Parlamento Hukuku Çalışmalarının Güçlendirilmesi Projesi"ninin son programının İstanbul Üniversitesi ile yapılacağını belirtti.

İrfan Neziroğlu, programın, 18-19 Nisan tarihlerinde, İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi Büyük Salonu ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza Enstitüsü Dershanesi'nde düzenleneceğini, kapanış ve sertifika törenlerinin de gerçekleştirileceğini bildirdi.

Neziroğlu, programın amacının, üniversitelerde parlamento hukuku alanının anayasa hukukundan ayrı, özerk bir alan haline gelmesini ve kurumsallaşmasını sağlamak, öğretim üyeleri ve öğrencilerin Meclis'in yasama ve denetim sürecine ilgilerini güçlendirmek, yasama sürecinin iyileştirilmesinde üniversitelerin teorik birikimlerinden yararlanmak olduğunu ifade etti.

Projenin, TBMM ile üniversiteler arasında sürekli işbirliğini kurumsallaştırmayı amaçladığını belirten Neziroğlu, bu kapsamda, milletvekilleri ve yasama uzmanlarının parlamento hukuku derslerine düzenli misafir konuşmacı olarak katılımları sağlanarak ilginin canlı tutulmasının hedeflendiğini kaydetti.

Programın önceki bölümleri Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmişti. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM ile Üniversiteler Arasında İşbirliği Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement