TBMM Önünde Alevilerden 'Cemevi İbadethanemizdir' Protestosu - Son Dakika
Güncel

TBMM Önünde Alevilerden 'Cemevi İbadethanemizdir' Protestosu

TBMM Önünde Alevilerden \'Cemevi İbadethanemizdir\' Protestosu

Alevi Kültür Dernekleri üyeleri, Kemal Divrikli’nin cemevindeki cenaze törenine katılmak isteyen cezaevindeki oğlu Doğru Divrikli’ye cemevlerinin ibadethane olmadığı gerekçesiyle izin verilmemesini protesto etti.

27.06.2015 11:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alevi Kültür Dernekleri üyeleri, Kemal Divrikli'nin cemevindeki cenaze törenine katılmak isteyen cezaevindeki oğlu Doğru Divrikli'ye cemevlerinin ibadethane olmadığı gerekçesiyle izin verilmemesini protesto etti.

Kemal Divrikli, 7 Haziran günü Balıkesir'in Edremit ilçesinde yolda giderken gördüğü kaplumbağayı kenara almak istedi. Motosikletin çarpması sonucu hayatını kaybeden Divrikli için cemevinde cenaze töreni düzenlendi. Cezaevinde bulunan oğlu Doğan Divrikli babasının cenaze törenine katılmak istedi. Ancak cemevi ibadethane görülmediği için yetkililer ilk önce izin vermedi. Daha sonra cenazeye katılma izni çıkan Divrikli babasının cenazesine katıldı.

Alevi Kültür Dernekleri bu yaşananları protesto etmek için TBMM Dikmen Kapısı'nda toplandı. Grubun taşıdığı pankartta Kemal Divrikli'nin fotoğrafı, 'Cemevi ibadethanemizdir' yazısı ve yaşananların özeti yer aldı. Basın açıklamasına katılan Kemal Divrikli'nin kızı Derya Divrikli Gül yaşananlardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Alevi Kültür Dernekleri Başkanı Doğan Demir ise yaşananları kınadıklarını ifade etti.

Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel TBMM Önünde Alevilerden 'Cemevi İbadethanemizdir' Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • VATANDAŞ : GİDİN HDP DEN İSTEYİN ONLAR VERSİN HAYİNLER SİZİ.. 0 0 Yanıtla

Advertisement