TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mazıcıoğlu... - Son Dakika
Yerel

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mazıcıoğlu...

"Bizim uğraşımız, şekeri indirebildiğimiz kadar indirip, halkımıza ucuz yedirebilmek"

04.05.2014 14:01

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Halil Mazıcıoğlu, "Bizim uğraşımız, şekeri indirebildiğimiz kadar indirip, halkımıza ucuz yedirebilmek" dedi.

Mazıcıoğlu, komisyon üyeleriyle Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaretinde gazetecilere, Adana ve Gaziantep'te nişasta bazlı şeker üreten fabrikaları gezdiklerini söyledi.

Fabrika sahiplerinin, glikoz kotasının kalkması ve şeker kanunuyla ilgili yapılması gerekenleri kendilerine anlattıklarını ifade eden Mazıcıoğlu, "Üretim ve ihracat yapan, istihdam sağlayan sanayicileri ve üreticileri dinlemek, onların önünü açmak, meclisteki tüm vekillerin görevidir. Çünkü bunlarla ilgili kanunlar,komisyonumuza geliyor. Bakanlık yetkililerimiz, ilgili sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle ortak çalışarak, Türkiye'nin tamamında uygulanacak şekilde kanun çıkarmaya özen gösteriyoruz" diye konuştu.

Komisyonda Rekabet Kurumu ve Şeker Kanunu ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Mazıcıoğlu, şu bilgileri verdi:

"Şekeri, evde yenilen şeker olarak düşünmeyin. Şeker, yediğimiz çikolatada, şekerlemede, bisküvide var. Her yerde şeker var. Bu kanunla ilgili hem Adana'da hem de Gaziantep'te nişasta bazlı şeker üreten fabrika ziyaretleri yaptık. Sorunlarını dinliyoruz ki kanun uygulamaya açık ve uygulanabilir olsun. Sanayicimizin önünü kapatıyorsak böyle kanunun gereği yok. Onun için biz sahadayız ve sanayicilerimizi dolaşıyoruz."

Türkiye'de devlete bağlı 25, özel sektöre ait de 8 şeker fabrikası bulunduğunu dile getiren Mazıcıoğlu, ayrıca nişasta bazlı şeker üreten fabrikalar da olduğunu bildirdi.

Bu fabrikaların bir kısmının kotaya tabi olduğunu, bir kısmının da yüzde 100 ihracat şartıyla kurulduğunu vurgulayan Mazıcıoğlu, şöyle konuştu:

"Bizim uğraşımız, şekeri indirebildiğimiz kadar indirip, halkımıza ucuz yedirebilmek. Girdi maliyetleri düşükse ihracat şansı da artıyor. Girdi maliyetleri yüksekse komşumuz olan Ortadoğu ülkelerine Brezilya şeker satıyor, Türkiye satamıyor. Bizim bu konuda iktidarıyla muhalefetiyle güzel birlikteliğimiz var. Bunu çok önemsiyoruz. Çünkü şeker kanunu çok önemli. Bu, belki de bizim daha hızlı özelleştirme yapmamız gereken bir konu. Devletin üretimden elini çekmesi gerektiğini artık tüm halkımız biliyor." - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mazıcıoğlu... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement