Teb'in 9 Aylık Net Karı 506 Milyon Lira Oldu - Son Dakika
Güncel

Teb'in 9 Aylık Net Karı 506 Milyon Lira Oldu

Türk Ekonomi Bankası (TEB), yılın 9 ayında 506 milyon lira net kar elde etti.

31.10.2014 19:09

Türk Ekonomi Bankası (TEB), yılın 9 ayında 506 milyon lira net kar elde etti.

TEB açıklamasına göre, bankanın 2014 yılının dokuz ayında brüt karı 642 milyon lira, net karı ise 506 milyon lira oldu. TEB'in aktif toplamı 30 Eylül 2014 itibarıyla yılın başından beri yüzde 15 artarak 61,5 milyar liraya ulaştı. Aynı dönemde toplam mevduat ise yüzde 13 arttı ve sektör ortalamasının üzerindeki bu artış oranıyla 38,7 milyar liraya çıktı.

Yılın dokuz ayında öz kaynakları yüzde 9 yükselerek 5,8 milyar liraya ulaşan TEB'in sermaye yeterlilik rasyosu ise yüzde 13,94 olarak gerçekleşti.

TEB'in ekonomiye ve müşterilerine sağladığı desteğin en önemli göstergesi olan kredilerin toplam aktifler içerisindeki payı yüzde 71'ler seviyesinde gerçekleşti. Toplam 43,6 milyar liraya çıkan kredilerin içinde, KOBİ kredilerinin payı yüzde 47 oldu. Bankanın takipteki kredi oranı yüzde 2,2'de kaldı.

TEB, eylül 2014 sonu itibarıyla 550 şubeye ulaştı. Internet şubesi kullanan müşteri sayısı 550 bini geçti, "CEPTETEB" Mobil Bankacılık uygulamasını kullanan müşteri sayısı ise yüzde 22'lik artışla 200 bine çıktı.

İki yıl önce TEB Aile Akademisi çatısı altında başlatılan finansal okuryazarlık programı ile bugüne kadar 140 bin kişiye eğitim verildi. Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği (FODER) ile finansal okuryazarlık konusunda kamuoyu oluşturmak amacıyla düzenlenen ve ilki 2013 yılı mayıs ayında gerçekleştirilen "Finansal Okuryazarlık ve Erişim Zirvesi"nin ikincisi bu yıl 27 Ekim tarihinde gerçekleştirildi. Kamu kurumları, özel sektör temsilcileri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının bir araya gediği bu zirvede, Türkiye'deki finansal okuryazarlık ve finansal hizmetlere erişimin artırılması konusunda yapılması gerekenler masaya yatırıldı.

Çocuklara finansal okuryazarlık kazandırmak amacıyla geliştirilen TEB Çocuk dijital projesi ile 650 bin çocuğa eğlenceli ve basit bir dille ekonomi ve tasarrufun yolları anlatıldı. Sanat yoluyla öğrenilen bilgilerin daha akılda kalıcı olduğundan yola çıkarak kurulan TEB Çocuk Tiyatrosu ise 6 bin çocuk tarafından izlendi.

Türkiye'de girişimciliği desteklemek amacıyla kapsamlı bir programı hayata geçiren TEB, bu alandaki Girişim Evi projesi, çeşitli eğitim ve seminerlerin yanı sıra KOSGEB'in öncülüğünde dünyanın en kapsamlı "Girişimcilik Endeksi"nin açıklanmasına destek oldu. Türkiye'de 33 binden fazla kişinin rekor katılımıyla gerçekleştirilen "Küresel Girişimcilik Monitörü 2013 Türkiye" sonuçlarına göre, her 100 kişiden 32'si önümüzdeki üç yıl içinde girişimcilik faaliyetinde bulunmayı hedefliyor. Bölgesel sonuçlar ve eğilimlerin ilk kez ortaya çıkarıldığı bu çalışma aynı zamanda ülkemizin dünya sıralamasına göre iyi bir girişimcilik karnesine sahip olduğunu gösterdi.

Girişimciliğin finansmanı alanında da çalışmalar yapan TEB, 2014 3. çeyrek itibarıyla Türkiye çapındaki Melek Yatırım Seminerleri ile birikimlerini geleneksel finansal araçlar dışındaki farklı alanlarda değerlendirmek isteyen müşterilerine yönelik, sektör odalarının, birliklerin Hazine Müsteşarlığı temsilcilerinin de yer aldığı atölye çalışmalarına başladı. Anadolu'da girişimciliği, varlıklı banka müşterilerinin de desteklediği bir model haline getirmenin amaçlandığı çalışmada, ilk aşamada İzmir ve Ankara seminerleri tamamlandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Teb'in 9 Aylık Net Karı 506 Milyon Lira Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement