Ted'den Siyasete "Eğitimde Mutabakat" Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Ted'den Siyasete "Eğitimde Mutabakat" Çağrısı

Ted\'den Siyasete "Eğitimde Mutabakat" Çağrısı

Ulusal Eğitim Programı’nı açıklayan Türk Eğitim Derneği, siyasi partilere 7 Haziran Genel Seçimleri sonrası için eğitimde mutabakat çağrısında bulundu.

20.04.2015 14:58

Ulusal Eğitim Programı'nı açıklayan Türk Eğitim Derneği, siyasi partilere 7 Haziran Genel Seçimleri sonrası için eğitimde mutabakat çağrısında bulundu.

Türk Eğitim Derneği (TED), eğitim sistemini ortak bir felsefe, kuram, model, strateji ve yöntemle dönüştürecek yol haritalarını, Şişli Bomonti Otel'de düzenlediği basın toplantısında 'Ulusal Eğitim Programı' başlığı ile siyasetin ve kamuoyunun dikkatine sundu. Basın toplantısında eğitim için siyasete 'Eğitimde Mutabakat' Çağrısında bulunan TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, ortaya koydukları programın milletin tüm evlatları için iyi niyetle hazırlanmış bir yol haritası olduğunu belirtti.

"Bu eğitim sistemine kaç nesil daha feda edeceğiz" sözleriyle toplantıya başlayan Pehlivanoğlu, "Eğitimin, mutlaka ama mutlaka 'toplumsal mutabakata dayalı, ortak değerler üzerine inşa edilmiş' bir sistemle yürütülmesi gerekmektedir" dedi.

"ÖĞRETMEN AÇIĞI DEĞİŞMİYOR"

Türkiye'de derslik yapımı, öğretmen istihdamı, okullaşma oranı gibi nicel konularda ciddi ilerlemeler sağlandığını aktaran Pehlivanoğlu, "Eğitimde neden bir ulusal programa ihtiyacımız var?" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Olumlu göstergelere karşın, eğitim sisteminin çok ciddi ve kronik sorunları bulunmakta. PISA, TIMSS gibi uluslararası göstergelerde maalesef ülkemiz sonlarda yer almaktadır. Temel sorunlarımızı halletmeden eğitimde atılım gerçekleştirmemiz söz konusu değil. Eğitimin temel sorunlarını halledememiş olduğumuza örnek olarak 'Türkiye'de öğretmen açığı 127 bin, ücretli öğretmen sayısı 70 bin civarında. Atama bekleyen öğretmen sayısı da yaklaşık 300 bin. Yeni öğretmen atamaları yapılmasına rağmen öğretmen açığı değişmiyor. Sistem değişikliklerinden ötürü maalesef öğretmen açığını bitiremiyoruz. Milyonlarca öğrencimiz en güzel yıllarını gerçek yaşamla ilgisi olmayan test çözerek harcamakta."

"TED OLARAK SEÇİM DEĞİL, ÜLKEYİ KURTARMAYI TERCİH ETMELİYİZ DİYORUZ"

Bütçeden eğitime ayrılan payın arttığına dikkat çeken Pehlivanoğlu, "Siyasi partilerimiz seçim bildirgelerinde eğitimle ilgili kısımda ana tema olarak popüler kısımları almakta halen atanamayan öğretmenlerin atanacağından söz ediyorlar. Onun için biz TED olarak seçim değil ülkeyi kurtarmayı tercih etmeliyiz diyoruz. Biz TED olarak, bugün gazete sayfalarındaki ilanımızda da göreceğiniz gibi siyasete bir mutabakat çağrısında bulunuyoruz. Siyasi partilerimizin seçim kurtarmak yerine nesil kurtarmayı hedefleyeceğine ve bunun için çalışacağına inanıyoruz. Bu programın, ortak değer ve temeller üzerine oturtacağımız bir eğitim sistemi konusundaki mutabakatın ilk adımı olmasını diliyoruz. Tüm siyasi partilerimizi de, 7 Haziran 2015 genel seçimleri sonrası yeni yasama döneminde neslimizin geleceği için bir araya gelerek ulusal bir eğitim programı oluşturulmasına öncelik vermeye çağırıyoruz" şeklinde konuştu. Pehlivanoğlu sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Eğitimi, ekonomi ve terörün gölgesinde bırakmaya devam edersek nesil kurtaracak onlarca yıllar sürecek yıllar yerine çıkarımlar yerine 4 yıl sürecek çıkarımlar ortaya koyarsak coğrafi konumlarımızı da dikkate alındığında genç nüfusumuz 10 yıl sonra bir yığına dönüşecek. Üç gün sonra Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayacağız. TED olarak ulusal iradenin temsilcilerine mutabakat çağrısı yaparken bu programın çocuklarımızın geleceği için de anlamlı bir hediye olduğunu düşünüyoruz." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ted'den Siyasete 'Eğitimde Mutabakat' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement