Tegv Gönüllüleri Eğitimden Geçti - Son Dakika
Yerel

Tegv Gönüllüleri Eğitimden Geçti

Tegv Gönüllüleri Eğitimden Geçti

TEGV Muradiye Öğrenim Birimi'nde görevli 18 gönüllü, Avrupa Birliği ile Türkiye tarafından finanse edilen "Destek Atölyeleri'nden Barış Eğitimi" alanında seminer aldı.

04.12.2014 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TEGV Muradiye Öğrenim Birimi'nde görevli 18 gönüllü, Avrupa Birliği ile Türkiye tarafından finanse edilen "Destek Atölyeleri'nden Barış Eğitimi" alanında seminer aldı.

Seminerde eğitmen Sultan Ebru Er, "Barış nelerden beslenir", "Tanışma ve barışma ilişkileri", "Barıştan ne anlıyoruz, şiddet türleri ve savaş nelerden beslenir" konularında sunum yaptı.

Ardından gönüllülere söz hakkı verilerek yorum yapmaları sağlanan eğitim seminerinde, birim sorumlusu Buket Müjde de şöyle konuştu:

"İnsanoğlunun tarihi incelenirse en güzel günlerin, dönemlerin hep barış dönemlerinde yaşandığına şahit oluruz. Barışın karşıtı olan savaş her zaman açgözlülük, tahammülsüzlük ve kendini beğenmişlik temelli olarak çıkmıştır. Aslında en büyük savaşlar o doyuramadığımız insani egolarımız ve kendi bencilliğimizdir."

Müjde, zengin ülkelerin daha zengin yaşayabilmek veya en azından o çizgiyi kaybetmemek için savaş çığırtkanlığı yaparak barışı bozduklarını hatırlattı. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tegv Gönüllüleri Eğitimden Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement