"Tekamp" Tanıtım Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

"Tekamp" Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Tekirdağ AFAD Müdürü Erol: "afetin ilk anından, normal hayata dönünceye kadar planlamasının yapılacağını" kaydetti.

01.10.2014 14:50  Güncelleme: 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş


Tekirdağ Valiliği İl Afet Müdürlüğü tarafından Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, Türkiye Afet ve Acil Durum yönetim Başkanlığı tarafından hazırlanan, Türkiye Afet Müdahale Planı'na (TAMP) bağlı olarak Tekirdağ'da başlatılan, Tekirdağ Afet Müdahale Planı (TEKAMP) hazırlık tanıtım ve koordinasyon toplantısı yapıldı.

Erol, toplantıda yaptığı konuşmada, Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı 2009 yılında, üç tane genel müdürlüğün bir araya getirilmesi ile eldeki imkan ve güç potansiyelinin birleştirildiğini, afet ve acil durumlarında tek merkezden yönetilen aktif bir konuma geçtiğini belirtti.

Acil durumlarda daha çevik ve daha hızlı hareket edebilen acil yarım teşkilatı konumuna geldiğini dile getiren Erol, şu ifadeleri kullandı:

"Gelişen teknoloji ve günümüzün gereklerine göre bu planların çağın, gerisinde kaldığı görüldü ve yeni kurulan kurumlar ve yeni gelişen teknoloji ile birlike daha aktif, daha hızlı ve daha yerinden yönetilir bir afet yönetimini birlikte başarmak için yeni bir planlamaya gidildi."

TEKAMP ile afet sırasında nasıl ve ne şekilde müdahale edeceğinin planlamasının yapılacağını aktaran Erol, afetin ilk anından, normal hayata dönünceye kadar planlamasının yapılacağını kaydetti.

Toplantıya Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Emniyet Müdürü Halil Turan Erol, Süleymanpaşa Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu ve kurum müdürleri katıldı. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Tekamp' Tanıtım Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement