Tekerlekli Sandalyeye Oturup, Engellilerle Basketbol Maçı Yaptılar - Son Dakika
Güncel

Tekerlekli Sandalyeye Oturup, Engellilerle Basketbol Maçı Yaptılar

Tekerlekli Sandalyeye Oturup, Engellilerle Basketbol Maçı Yaptılar

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın da aralarında bulunduğu Maltepe Ünlüler Karması, Dünya Engelliler Günü kapsamında engellilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla tekerlekli sandalyeye oturarak Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı ile basketbol maçı yaptı.

02.12.2015 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın da aralarında bulunduğu Maltepe Ünlüler Karması, Dünya Engelliler Günü kapsamında engellilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla tekerlekli sandalyeye oturarak Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı ile basketbol maçı yaptı.

"3 Aralık Dünya Engelliler Günü" etkinlikleri kapsamında, Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı oyuncuları ile aralarında Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın da bulunduğu Maltepe Ünlüler Karması basketbol maçında karşı karşıya geldi.

Maltepe Belediyesi'nin ev sahipliğinde, katıldıkları turnuvalarda çeşitli başarılar elde eden Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı oyuncularıyla Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ile haber spikeri Murat Güloğlu tekerlekli sandalyeye oturarak maç yaptı. Maltepe Belediyesi Yalçın Kızılay Spor Kompleksi'nde gerçekleşen ve 4'er kişiden oluşan 2 takımın mücadele ettiği basketbol maçı 15 dakika sürdü. Ünlüler Karması, tekerlekli sandalye üzerinde verdikleri mücadele ile engellilere yalnız olmadıkları mesajını verdi.

"MALTEPE, ENGELLİLERİNE SAHİP ÇIKIYOR"

Engellilerle basket maçı yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Sandalyeye bağlı yaşamını sürdüren kardeşlerimizin neler hissettiğini ve bu hisselerine ortak olup toplumsal duyarlılığı biraz daha arttırmak adına böyle bir etkinlik yaptık. Görüyoruz ki hayat buna bağlı olduğumuz zaman oldukça zorlaşıyor. Buraya oturmadan bir insanın neler yaşadığını nelerle karşılaşabileceğini görme şansınız olmaz. Bu nedenle özellikle Maltepe Belediyesi çalışanlarına çok teşekkür etmek istiyorum. Çünkü engellilerine sahip çıkıyor. Bunlar bizim yaşamımızın bir parçası olmazsa olmazlarımız" dedi.

Engellilerin ciddi sorunları olduğuna vurgu yapan Kılıç, "Engellilerin altyapı sorunları var, ulaşım sorunları var, sağlık sorunları var, eğitim sorunları var. Bunlar görmemezlikten, duymamazlıktan geliniyor. Ancak biz yerel yöneticiler, yerel yönetimler duyarlı olduklarında ayağa kalktıklarına çözebilirler" şeklinde konuştu.

"ENGELLİLER YEREL YÖNETİMLERİN DERDİ OLMALI"

Müsabakaya katılan haber spikeri Murat Güloğlu ise, "Arkadaşlarımız için zor çünkü sadece 3 Aralık geldiği zaman haberlerimizi yapıyoruz. Her gün hatırlamamız gerekiyor. Yerel yönetimlerin derdi olmalı, hükümetlerin derdi olmalı. Bu anlamda Maltepe Belediye Başkanı'na çok teşekkür ediyorum. Dolayısıyla o fiziksel sorunların hallolması gerekiyor ve hep beraber şehirlerde, parklarda beraber yaşamamız gerekiyor engelli arkadaşlarımızla beraber" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tekerlekli Sandalyeye Oturup, Engellilerle Basketbol Maçı Yaptılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement