Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak'tan Bayırbucak Türkmenleri Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak'tan Bayırbucak Türkmenleri Açıklaması

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak\'tan Bayırbucak Türkmenleri Açıklaması

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Dünyanın neresinde olursa olsun, masum sivil insanlara karşı yapılan bir saldırı tüm insanlığa karşı yapılmış bir saldırıdır" dedi.

25.11.2015 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Dünyanın neresinde olursa olsun, masum sivil insanlara karşı yapılan bir saldırı tüm insanlığa karşı yapılmış bir saldırıdır" dedi.

Başkan Albayrak, Bayırbucak Türkmenleri'ne yapılan saldırılar nedeniyle mesaj yayınladı. Suriye sınırına yakın bir bölge olan Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak Türkmen bölgesine Suriye rejim güçlerinin saldırılarının özellikle geçtiğimiz hafta boyunca iyice arttığını, Rus hava kuvvetlerinin de desteğiyle katliam boyutuna ulaştığını dile getirdi.

Bayırbucak Türkmenleri'nin asırlar boyunca bölgede barış ve huzur içerisinde, devletlerine sadık bir şekilde yaşayarak bölgeyi Türk yurdu yaptıklarını dile getiren Başkan Albayrak, "Ülkemizi bilinmeyen bir senaryo içerisine çekerek savaşa sürüklemek için, özellikle etnik ve dini kimlikleri kullanmak suretiyle uluslararası örgütlerin oynadığı her türlü oyuna karşı vatandaşlarımız çok dikkatli olmalıdır. Uluslararası güçlerin 'teröre karşı yapılan operasyonlar' adı altında bu coğrafyadaki sivil Türkmen halkına karşı acımasızca yapmış oldukları katliamı şiddetle kınıyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun, masum sivil insanlara karşı yapılan bir saldırı tüm insanlığa karşı yapılmış bir saldırıdır. Katliam boyutuna ulaşan bu saldırıların bir an önce son bulmasını diliyor, tüm dünya kamuoyunu barışı koruma konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz" ifadelerini kaydetti. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak'tan Bayırbucak Türkmenleri Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement