Tekirdağ'da Drift Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ'da Drift Heyecanı

Tekirdağ\'da Drift Heyecanı

Drift tutkunlarını birleştiren Türkiye Drift Fest serisinin ilk ayağı Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa’da başladı.

26.07.2015 16:05

Drift tutkunlarını birleştiren Türkiye Drift Fest serisinin ilk ayağı Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa'da başladı. Tekirdağ sahilini dolduran diriftseverler, heyecanın doruğuna ulaştı.

Süleymanpaşa Belediyesi'nin düzenlediği organizasyonun startını Süleymanpaşa Belediyesi Başkanı Ekrem Eşkinat, ünlü drift pilotu Volkan Arısoy'un kullandığı araca binerek verdi. Sahil Dolgu Alanında bulunan boş alanda yapılan Drift Festivalini Süleymanpaşa Belediyesi Ekrem Eşkinat'ın yanı sıra, Drift Pilotu Volkan Arısoy, çevre illerden gelen çok sayıda Driftsever ve vatandaş takip etti. Festivalde drift pilotları sıra ile hünerlerini gösterdi. Gün boyu modifiyeli araçları ile drift yapan pilotlar, Tekirdağlılara eğlenceli bir gün yaşattı.

Festival hakkında konuşan Süleymanpaşa Belediyesi Ekrem Eşkinat, "Festivalin bu sene 3'üncüsünü yapıyoruz. Geçen sene iki defa yapmıştık. Türkiye Şampiyonası da yapmıştık burada. Burada bizim vurgulamaya çalıştığımız kapalı ve güvenli alanda otomobil sporlarının yapılabileceği, normal trafikte trafik kurallarına uyulması gerektiği, kapalı alanda yapılacak hareketlerin normal trafikte yapılmamasını vurgulamaktır. Gençlerimiz bu sporu seviyorlar. Kapalı alanda her türlü güvenlik önlemleri alınmış durumda. Araçlar gönüllü olarak geliyor. Bütün drift sporcuları artık Süleymanpaşa Belediyesi'nin gönüllü neferleri oldular. Herhangi bir yükü bizlere mutluluk veriyor. Son derece memnunuz. Önemli olan güvenlik önlemleri alarak Otomobil Sporları Federasyonu görevlilerinin gözetiminde yapmak" diye konuştu.

"ORGANİZASYONLARI DİĞER İLLERDE DE YAPILIYOR"

Organizasyondan sorumlusu Ahmet Said Özen, drift organizasyonlarının çeşitli illerde yapıldığını ifade ederek, "Tekirdağ'da daha önce bir organizasyona katıldık. Bu tür organizasyonlar diğer illerde de devam edecek. Ama bu konuda Süleymanpaşa Belediye Başkanı bizlere büyük destekler verdi. Drifti kapalı alanda yapıyoruz. Bunun amacı caddelerde değil pistlerde yaparak güvenli olduğunu göstermek. Tabi ki araçlarımızın hepsinin güvenlik önlemleri alınmış vaziyette. Koltukların ve yangın tüplerinin önlemleri alınmış vaziyette. Buradaki amaç araç sürücülerini kurumak ve festivali kurallara uygun bir şekilde yapmak. Tek tavsiyemiz bunu caddelerde ve sokaklarda değil pistlerde yapmak. Kimse demesin pist yok diye işte bakın burada pist var" dedi.

"DRİFT YAPMAK İSTEYENLERİN İLK ÖNCE EĞİTİM ALMALARI GEREKİYOR"

Drift pilotu Volkan Arısoy, drift yapmak isteyenlerin ilk önce eğitimi almaları gerektiğini belirterek, drift sporunu yapmak isteyen gençlerin eğitim alması tavsiyesinde bulundu. Tekirdağ halkının otomobil sporlarına meraklı olduğunu dile getiren Arısoy, "Ne zaman ki buraya geldik ilk defa yarış yaptık burada ondan sonra bu ilgiyi gördük. Dedik ki bizim devamlı buraya gelmemiz gerekiyor. Buraya senede iki defa olmak kaydıyla geliyoruz. Sağ olsun Tekirdağ halkı da drift sporunu çok seviyor. Şu anda katılım fazla öğlen sıcağı olmasına rağmen. Bize çok kolay ulaşılabiliyor sosyal medyada. Bana bu spor hakkında çok sayıda sorular geliyor. Bir kere ülkemizde düzgün ve doğru otomobil kullanmak gerçekten çok önemli. Kazaların bana göre yüzde 80'i sürücülerden kaynaklı. Tabi ki yol koşulları benzeri şeyler var ama işin en önemli boyutu sürücü. Kendi canınızdan ziyade başka canlara zarar veriyorsunuz. Zaten en kötü olan da bu. Ne kendi canınıza sıkıntı verin ne de başkalarına. O yüzden benim gençlere yegane tavsiyem eğer ki bu işe merakları varsa, bu sporu seviyorlarsa mutlaka bu işin eğitimi alsınlar. Bizler burada daha bir enerji ile sporu yapıyoruz. Hem seyirci için görsel bir şölen olmuş oluyor hem bizler için güzel bir hafta sonu keyfi oluyor. O yüzden kesinlikle bu sporu sokakta yapmayın. Gelin burada trafiğe kapalı alanda yapın. Bizim en büyük arzumuz ve dileğimiz. Biz de bu yüzden buradayız" ifadelerini kaydetti. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tekirdağ'da Drift Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement