Tekirdağ'da Gribal Enfeksiyon Nedeniyle Yoğun Bakıma Alınan Hemşire Meryem Yavaş'ın Durumunun İyi... - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'da Gribal Enfeksiyon Nedeniyle Yoğun Bakıma Alınan Hemşire Meryem Yavaş'ın Durumunun İyi...

Tekirdağ\'da Gribal Enfeksiyon Nedeniyle Yoğun Bakıma Alınan Hemşire Meryem Yavaş\'ın Durumunun İyi...

Tekirdağ’da, viral gastroenterit tanısı konularak yoğun bakıma alınan Tekirdağ Devlet Hastanesi Acil Servisinde görevli hemşire Meryem Yavaş’ın sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

06.03.2015 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'da, viral gastroenterit tanısı konularak yoğun bakıma alınan Tekirdağ Devlet Hastanesi Acil Servisinde görevli hemşire Meryem Yavaş'ın sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

Yaklaşık 10 gün önce, nefes almada zorluk ve öksürük şikayeti ile hastaneye başvuran ve viral gastroenterit tanısı konularak yoğun bakıma alınan hemşire Meryem Yavaş'ın tedavisi sürüyor. Yavaş'tan alınan kan, ağız süzüntüsü ve doku örnekleri gerekli inceleme ve testlerin ardından numuneleri İstanbul Hıfzıssıhha Laboratuvarına gönderildi.

Yavaş'ın gribal enfeksiyon rahatsızlığı olduğunu ifade eden Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Akbulut, "Tekirdağ Devlet Hastanesinde görev yapan hemşiremiz Meryem Yavaş yaklaşık 10 gün önce viral gastroenterit tanısı konarak tedavi görmüştür. En son hastamız 28 Şubat tarihinde acil servise nefes almada zorluk ve öksürük şikayeti ile gelmiş oral tedavisi planlanarak taburcu edilmiştir. Ateşinin yükselmesi ve nefes alamama şikayeti üzerine 2 Mart 2015 tarihinde Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Polikliniğine başvurmuş, hastaneye yatışı yapılmıştır. Hastamızın kan, ağız süzüntüsü ve doku örnekleri alınarak gerekli incelemeler ve testler yapılmış olup numuneler aynı zamanda İstanbul Hıfzıssıhha Laboratuvarına gönderilmiştir" dedi.

Meryem Yavaş'ın genel durumunun iyi olduğunu söyleyen Akbulut, "Hıfzısıhha Laboratuvarından gelen sonuçlara göre normal mevsimsel kaynaklı viral pnömoni tanısı doğrulanmış olup tedavisi devam etmektedir. Herhangi bir korkulacak ve tedbir alınacak durum yoktur. Gribal hastalıklar konusunda gerekli tedbirler Kamu Hastaneler Birliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından alınmaktadır" ifadesini kullandı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'da Gribal Enfeksiyon Nedeniyle Yoğun Bakıma Alınan Hemşire Meryem Yavaş'ın Durumunun İyi... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement