Tekirdağ'da "Odun Dışı Orman Ürünlerini Geliştirme" Projesi - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ'da "Odun Dışı Orman Ürünlerini Geliştirme" Projesi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin "Odun Dışı Orman Ürünlerini Geliştirme Projesi" kapsamında Malkara'nın Sarıpolat Mahallesi'nde fidan dağıtıldı.

12.04.2016 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin "Odun Dışı Orman Ürünlerini Geliştirme Projesi" kapsamında Malkara'nın Sarıpolat Mahallesi'nde fidan dağıtıldı.

Belediyeden yapılan açıklamada, proje kapsamında Malkara, Şarköy ve Süleymanpaşa ilçelerine bağlı orman köyü niteliğindeki kırsal mahallelerde beş yıl süreyle uygulanması planlanan projenin ikinci adımı Malkara'nın Sarıpolat Mahallesi'nde atıldığı bildirildi.

Projenin Tekirdağ'da kırsal kesimde yaşayan ve tarımsal faaliyetlerle uğraşan çiftçilerin gelir kalemlerini çeşitlendirmek amacıyla hazırlandığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Proje ile iklim, toprak ve topografik yapısı uygun olan mahallelerde iç ve dış pazarlarda yoğun talep edilen nane, kekik, kantaron, lavanta, adaçayı, kızılcık gibi bitkilerin yetiştirilmesi için çalışmalara başlandı. Uzun süreli çalışmalar sonucu oluşturulan kırsal mahallelerdeki proje sahalarında projenin ikinci dilimi olan 2016 yılında toplam 6 yüz adet kızılcık ekimi yaptırılacak. Sarıpolat Mahallesinde başlanan fidan dağıtımında, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkan Hacı Aslan ve teknik personeller tarafından fidan dikim ve kızılcık yetiştiriciliğine ilişkin teknik bilgiler de verildi."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tekirdağ'da 'Odun Dışı Orman Ürünlerini Geliştirme' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement