Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Tekirdağ\'dan Kısa Kısa

18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlamaları için 4. kez Çanakkale yürüyüşü için hazırlıklarını sürdüren 57. Alay yürüyüş komitesi Belediye Başkanı Adem Dalgıç'ı ziyaret etti.

23.01.2014 18:01

18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlamaları için 4. kez Çanakkale yürüyüşü için hazırlıklarını sürdüren 57. Alay yürüyüş komitesi Belediye Başkanı Adem Dalgıç'ı ziyaret etti.

Komite başkanı Hikmet Selim Yılmaz, ziyarette, bu yıl yapılacak olan yürüyüş planları ve diğer çalışmalar hakkında bilgi verdi.

57.Alay ile ilgili bir çok materyalin elinde bulunduğunu belirten Yılmaz, müze kurulması halinde bu materyalleri 57.Alay müzesine bağışlayacağını kaydetti. Yılmaz, Dalgıç'a kendilerine verdikleri destek için plaket ve 57. Alay sancağı takdim etti.

Trakya'da ses getiren bir etkinlik yaptıkları için komiteyi üyelerini tebrik eden Dalgıç, "Bu tür faaliyetlerin desteklenmesi gerekir. Biz bugüne kadar olduğu gibi desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz"  dedi.

-II. Flow Sitometri ve tarımsal araştırmalarda kullanımı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, (NKÜ)  Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Tuna, sürekli eğitim merkezi aracılığıyla 16-17 Ocak tarihleri arasında, "II. Flow Sitometri ve Tarımsal Araştırmalarda Kullanımı" konulu 16 saatlik uygulamalı  eğitim programı düzenlendi.

NKÜ'den yapılan yazılı açıklamada, iki günlük eğitim programına  İstanbul ve Ankara üniversiteleri olmak üzere ülkenin farklı üniversite ve enstitülerinden 45 araştırmacının katıldığı eğitim programı süresince katılımcılara, flow sitometrinin tarımda kullanıldığı alanlar ile ilgili teorik bilgil verilerek uygulamalar yaptırıldığı belirtildi.

Eğitim programı süresince katılımcılara NKÜ Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Burhan Turgut tarafından "Flow Sitometrinin Tıpta Kullanım Alanları" konulu teorik bir sunum gerçekleştirildiği kaydedildi.

-"Deney ve Kalibrasyon Laboratuarlarının Yeterliliği İçin Genel Şartlar" konulu eğitim programı tamamlandı

Namık Kemal Üniversitesi, (NKÜ) Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (NABİLTEM) tarafından araştırmacılara yönelik, "Deney ve Kalibrasyon Laboratuarlarının Yeterliliği İçin Genel Şartlar" konulu eğitim programı yapıldı.

NKÜ'den alınan bilgiye göre, eğitim programında, analiz laboratuvarlarında iç ve dış kalite kontrol, metod validasyonu (yöntem geçerli kılma), Validasyon-Geçerli Kılma Parametrelerinin belirlenmesi ve benzeri konular ile ilgili bilgiler verildi.

Eğitim Programına katılan araştırmacılara, NABİLTEM Müdürü Doç. Dr. Ömer Öksüz ve NABİLTEM Uzman Kimyager İlke Tunçbilek katılımlarından dolayı teşekkür etti. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement