Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Tekirdağ\'dan Kısa Kısa

"Kınalı Yapıncak Üzüm Yarışması" düzenlendi.

07.09.2014 17:28

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Süleymanpaşa Belediyesi tarafından "Kınalı Yapıncak Üzüm Yarışması" düzenlendi.

Tekirdağ Bağ Bozumu Şenlikleri kapsamında, Sahil Dolgu alanda düzenlenen yarışma, ilçedeki üzüm üreticilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Jürinin önceden belirlediği teknik ve  bilimsel kriterler doğrultusunda, üzümler genel görünüm, tanelerin şekil, renk ve irilik, tat, aroma ve kabuk aşamaları açısından değerlendirildi.

Üzüm yarışmasında, Ahmet Bektaş birinci, Şenol Aras ikinci, Reşat Koşar ise üçüncü oldu. Yarışmada dereceye giren üreticilere plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Yarışmaya Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca ve Tekirdağ Bağcılık ve Araştırma İstasyonu Müdürü Mehmet Sağlam katıldı

Elektrik kesintisi

Tekirdağ'ın Malkara ve Şarköy ilçelerinde elektrik kesintisi uygulanacak.

TREDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, yıllık periyodik bakım ve onarım çalışması nedeniyle yarın Malkara ve Şarköy ilçelerinde elektrik kesintisi uygulanacağı bildirildi.

Açıklamada, Malkara ilçesine bağlı,  Kürtüllü ve  Pirinççeşme köyüne 09.00-12.00 saatleri arasında elektrik verilemeyeceği belirtildi.

Aynı gün Şarköy ilçesine bağlı Yukarı Kalamış, Tepeköy, Çengelli mahalleleri, Mürefte İçme Suyu, Türk Telekom Röle İstasyonu, Mapa İnşaat, Jandarma Röle İstasyonu, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünde de 8 saat süreyle elektrik kesintisi uygulanacağı kaydedildi.

Yaz dönemi yüzme kursları sona erdi

Süleymanpaşa Belediyesi ve Belediyespor antrenörleri tarafından verilen yüzme kursları sona erdi.

Belediyeden yapılan açıklamada, 4-18 yaş grubundaki 300 öğrenciye, Gençlik Merkezinde yüzme eğitimi verildiği bildirildi.

Gençleri spora yönlendirmek ve sosyalleşmelerini sağlamak başlatılan kursta, Belediyespor antrenörleri Sertan Acat ve Gökçe Kıran'ın öğrencilere eğitim verdiği belirtildi.

Yaz dönemi kurs bitirme törenine katılan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ın, öğrencilere şapka ve tişört armağan ettiği kaydedildi. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement