Tekirdağ'ın Suyu Temiz" - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'ın Suyu Temiz"

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Yaptığımız tahlillere göre Tekirdağ'ın suyu tertemiz ve pırıl pırıl" dedi.

10.04.2015 16:28

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Yaptığımız tahlillere göre Tekirdağ'ın suyu tertemiz ve pırıl pırıl" dedi.

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Ek Hizmet Binası açılış törenine katılan Albayrak, burada yaptığı konuşmada, yakın zamanda Tekirdağ'a içme suyu sağlayan bütün kaynaklardan numune alındığını ve hem kendi hem de başka bir laboratuvarda tahlilinin yapıldığını söyledi.

Bütün içme suyu kaynaklarının uygunluk raporu aldığını belirten Albayrak," Raporlarıyla beraber valiliğimize ve basın mensuplarımıza bu sonuçları gönderdik. Tekirdağ'ın suyu tertemiz ve pırıl pırıl" dedi.

Zaman zaman yaşanan su kirliliğinin  sebebinin eskimiş su şebekesi olduğunu kaydeden Albayrak, konuşmasına şöyle devam etti:

"Geçen gün arkadaşlarım bana bir rapor getirdi, Tekirdağ'ın genelinde ciddi boyutlarda hala asbest borular var. İşte asıl sorun bu, burada noktayı koymak lazım. O nedenle bizim TESKİ olarak ilk amacımız 40-50 yıldır kullandığımız boruların tamamını değiştirmek. Biz her türlü hazırlığımızı yaptık sadece bu su boruları değil, bizim ana hedefimiz 2019 yılında görev süremiz dolduğunda vidanjör kelimesinin Tekirdağ'dan kalkmasıdır. Barbaros'un, Kumbağ'ın, Sultanköy'ün, Ereğli'nin, Çerkeöy'ünde tamamının kanalizasyon ödenekleri geldi, birer birer ihaleye çıkıyoruz ve hedefimiz Sultanköy'den Şarköy'e mavi bayraklı bir sahil."

Konuşmaların ardından, Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa ile birlikte kurdeleyi keserek ek hizmet binasının açılışını yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'ın Suyu Temiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement