"Tekirdağ Tarihi ile Buluşuyor" Sergisi Açıldı - Son Dakika
Yerel

"Tekirdağ Tarihi ile Buluşuyor" Sergisi Açıldı

"Tekirdağ Tarihi ile Buluşuyor" Sergisi Açıldı

Devlet Arşivleri Genel Müdür Yardımcısı Budak, "Arşiv bir milletin, devletin hafızasıdır" dedi.

20.05.2014 15:15  Güncelleme: 11:37

Devlet Arşivleri Genel Müdür Yardımcısı  Mustafa Budak, arşivin bir milletin ve devletin hafızası olduğunu belirterek, devlet arşivleri olarak, Osmanlı Devleti'nin hafızasına muhafızlık yaptıklarını kaydetti.

Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarihi Bölümü ve Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan "Tekirdağ Tarihi ile Buluşuyor" sergisi açıldı. 

Budak,  Tekirdağ Valiliği'nin bahçesinde düzenlenen açılışta yaptığı konuşmada, sergideki 52 belgenin, şehirdeki ekonomik ve mimari yapının nasıl meydana geldiğini ortaya koyduğunu söyledi.

Arşivlerin önemine işaret eden Budak, "Arşiv bir milletin, devletin hafızasıdır. Devlet arşivleri olarak, Osmanlı Devleti'nin hafızasına muhafızlık yapmaktayız" dedi.

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya çalışmanın Tekirdağ için önem taşıdığını, Namık Kemal Üniversitesi'nin (NKÜ) de kente vizyon katma noktasında önemli sorumluluklar üstlendiğini aktardı.

NKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Nuran Koltuk, serginin 3 aylık çalışma sonucunda ortaya çıktığını ifade etti.

Konuşmaların ardından Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Yerlikaya ve Budak serginin açılışını gerçekleştirdi, öğrenciler ve vatandaşlarla sergiyi gezdi.

Tekirdağ'ın Osmanlı Devleti hakimiyetinde bulunduğu dönemle ilgili sosyal, ekonomik, ticari ve kültürel gelişmeleri kapsayan ferman, defter kayıtları ve muhtelif kararları içeren belgelerin yer aldığı sergi, yarına kadar açık kalacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Tekirdağ Tarihi ile Buluşuyor' Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement