Tekirdağ Tarım Kooperatifleri Bölge Birliği Eylem Planı - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ Tarım Kooperatifleri Bölge Birliği Eylem Planı

Tekirdağ Tarım Kooperatifleri Bölge Birliği Eylem Planı

Tekirdağ Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Demirkıran, Strateji Belgesi ve Eylem Planı hazırlama çalışmalarının başladığını söyledi.

05.09.2014 16:21  Güncelleme: 10:05

Tekirdağ Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı ve Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Demirkıran, Merkez Birliği olarak Strateji Belgesi ve Eylem Planı hazırlama çalışmalarının başladığını söyledi.

Demirkıran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurumsal yönetim kapasitesinin arttırılması ile güvenilebilir, sürdürülebilir, rekabet edebilir, verimli, etkin ve yenilikçi bir kooperatif yapısının oluşturulması amacıyla 2014-2023 dönemini kapsayan eylem planı hazırlayacaklarını belirtti.

Strateji planının, tarım sektöründe güvenilir bir yere sahip olan Tarım Kooperatifleri Merkez Birliğine güç katacağını ifade eden Demirkan, şöyle konuştu:

"Plan sayesinde, ülke tarımı ve ekonomisine önemli katkı sağlayacak, günümüzün en etkili kalkınma araçlarından birisi olarak görülen kooperatifçilik sistemi gerçekçi ve geliştirilebilir bir yaklaşımla ele alınıp uygulanacaktır. Ayrıca plan, bağlı birliklere, üreticilere, çiftçilere ve ailelerine ihtiyaç duydukları kredi, finans ve sermaye imkanlarının sağlanmasına, yeni iş sahaları ve istihdam alanları oluşturulması, verimlilik, üretim ve pazarlama imkanlarının arttırılmasına, tarımın sanayiye entegrasyonuna, girişimcilik ve ortak iş yapma kültürünün geliştirilmesine, gelirin adil olarak paylaşımına ve en önemlisi kırsal kalkınmanın sağlanarak yoksulluğun azaltılmasına önemli derecede katkı sağlayacaktır."

Demirkıran, strateji eylem planının hazırlanması sürecine katılımcı bir anlayışın hakim olacağını, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı başta olmak üzere Türkiye Milli Kooperatifler Birliği, Türk Kooperatifçilik Kurumu, Alman Kooperatifler Konfederasyonu (DGRV) Türkiye Temsilciliğinin de bu süreçte kendilerine destek vereceğini kaydetti. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tekirdağ Tarım Kooperatifleri Bölge Birliği Eylem Planı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement