Teknopark, Tarım ve Sanayiyi Güçlendirecek - Son Dakika
Güncel

Teknopark, Tarım ve Sanayiyi Güçlendirecek

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, yapımı devam eden Teknopark ile Manisa'nın tarımının ve sanayisinin güçleneceğini söyledi.

16.11.2015 19:42  Güncelleme: 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, yapımı devam eden Teknopark ile Manisa'nın tarımının ve sanayisinin güçleneceğini söyledi. Rektör Çelebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada CBÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesinin (Teknopark) Muradiye Yerleşkesi içerisinde yapımının hızla devam ettiğini aktardı.Üniversitenin esas hissedar olduğu, Manisa'dan 5 şirketin katıldığı Teknopark için yerleşke içerisinde 111 bin metrekarelik bir alan tahsis edildiğini belirten Rektör Çelebi, 13 milyon 500 bin liralık proje maliyetinin tadilat maliyetleri ile 17 milyon lirayı bulacağını belirtti.

Ana tema "Üretim"

Teknopark'ta ana temanın üretimin olacağını söyleyen Rektör Çelebi, "Bilişim de buranın olmazsa olmazı olacak. Bizim öncelik vereceğimiz alan imalat sanayi ve üretim sektörü. Manisa'da bulunduğumuz konum itibariyle Organize Sanayi Bölgemiz bu bölgesine destek veren güçlü bir yan sanayi var. İmalat sektöründe belli bölümlerde yoğunlaşmış fabrikalarımız mevcut. Yan sanayilerin küçük ve orta ölçekli olduğunu biliyoruz. Bunların tek başına AR-GE çalışmalarını yürütmeleri pek kolay olmuyor. Bizim Teknoparklarımız da bu noktada üretim amaçlı kiralama hizmeti vermeyi öncelikli hedef olarak belirledi" ifadelerini kullandı. Öğrenci ve öğretim görevlilerine de şirket kurma imkanı sağlanacağını dile getiren Çelebi, "Öğrencilerimizin girişimci olmasını teşvik ediyoruz. Yenilikçi ve girişimci genç nesle ihtiyacımız var. Bu imkanlar burada onlara sağlanmış olacak. Devlet de bu konuda her türlü desteği veriyor" diye konuştu.

Teknopark'ın sadece Manisa bölgesindeki firmalara değil, Ege Bölgesi'nde de isteyen firmalara AR-GE desteğini sunacağını ifade eden Rektör Çelebi, Teknopark'ın 142 firmaya kadar hizmet verebilecek kapasitede olacağını ve kısa sürede yüzde 100'lük doluluk oranını yakalayacaklarını bildirdi. Sadece sanayi değil, tarımsal AR-GE çalışmaları için de hizmet vereceklerine dikkati çeken Çelebi, "Çünkü Manisa sadece sanayi değil, ayını zamanda tarım kentidir. Manisa sanayisi ve tarımı Teknopark ile daha da güçlenecektir" dedi.

Teknopark, Tarım ve Sanayiyi Güçlendirecek
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Teknopark, Tarım ve Sanayiyi Güçlendirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement