Telafer'e Yardım Konvoyu Gaziantep'ten Yola Çıkıyor - Son Dakika
Güncel

Telafer'e Yardım Konvoyu Gaziantep'ten Yola Çıkıyor

Telafer\'e Yardım Konvoyu Gaziantep\'ten Yola Çıkıyor

Yaşanan çatışmalar sonrasında evlerini terk etmek zorunda kalan Iraklı Türkmenlere yardım için çalışma başlatan Türk Kızılayı, yeni yardımları bölgeye sevk ediyor.

22.07.2014 09:57  Güncelleme: 11:32

Yaşanan çatışmalar sonrasında evlerini terk etmek zorunda kalan Iraklı Türkmenlere yardım için çalışma başlatan, bölgeye uzman ekibini gönderen Türk Kızılayı, yeni yardımları bölgeye sevk ediyor. Türk Kızılayı şubeleri aracılığıyla toplanan 16 TIR yardım malzemesi düzenlenecek törenin ardından Sincar bölgesine uğurlanacak.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar'ın çağrısı üzerine harekete geçen Kızılay şubeleri, ilk etapta topladıkları yardım malzemelerini Gaziantep'e gönderdi. Gaziantep'te bir araya gelen 16 TIR'lık konvoy düzenlenecek törenin ardından Telafer'in Sincar bölgesine gönderilecek. Tören, Genel Başkan Ahmet Lütfi Akar ve Koordinatör Vali Veysel Dalmaz'ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

TÜRKMENLERİN İHTİYAÇLARI HIZLA KARŞILANIYOR

Yerlerinden edilen Türkmenlere yardım için harekete geçen ve insani yardım operasyonu başlatan Türk Kızılayı, Telafer'in Sincar bölgesinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bölgeye ilk etapta battaniye, çadır, yatak ve gıda malzemesi ulaştıran Kızılay, Türk halkının, sivil toplum örgütlerinin, konfederasyonların ve firmaların desteğini de yanına alarak bölgedeki tüm Türkmenlere yardım ulaştırmaya çalışıyor.

Sadece Telafer Sincar bölgesine değil, Dohuk bölgesine de yardım ulaştıran Türk Kızılayı, operasyonun başladığı ilk günden bu yana Türkmenlere toplam 31 TIR dolusu yardım yaptı.

Türk Kızılayı şubeleri yardım toplamaya devam ediyor. Diğer taraftan ise Telafer'e El Uzat kampanyası sürüyor. Yardımların sevkiyatı önümüzdeki günlerde de devam edecek.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Telafer'e Yardım Konvoyu Gaziantep'ten Yola Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement