Televizyonlara Türksat 4a Ayarı - Son Dakika
Güncel

Televizyonlara Türksat 4a Ayarı

Televizyonlara Türksat 4a Ayarı

Pazartesi gecesi kullanılmaya başlanacak Türksat 4A ile beraber televizyonların yayın frekansı da değişiyor.

14.07.2014 11:34

Şubat ayında uzaya gönderilen ve yörüngeye oturan Türkiye'nin beşinci uydusu Türksat 4A ile beraber televizyon yayınlarını izleyebilmek için uydu alıcıların ayarlarını yeniden yapmak gerekiyor. Bu gece yarısı yapılacak geçişle beraber alıcısını ayarlamayanlar televizyon kanallarını izleyemeyecek.ÖZETLE

Türksat 4A ile frekanslar değişiyor

Alıcılarınızı ayarlamayı unutmayın

Televizyon izlemek için uydu alıcı kullananların yeni uyduya göre ayarlama yapması gerekiyor. Buna göre eğer uydu alıcısında Türksat Kanal Güncelleme özelliği varsa bu ayar otomatik olarak yapılacak. Bu özelliği bulunmayan uydu alıcılara sahip olanların ise kendilerinin değer girip uyduyu araması gerekecek.

Uydu alıcılarının ayarlanması

Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (TKGS) ile uyumlu uydu alıcıları yeni frekansları otomatik olarak güncelleyecek. Yeni uydu alıcısı alacakların, TKGS uyumlu uydu alıcılarını tercih etmeleri tavsiye ediliyor. TKGS uyumlu uydu alıcılarının listesine, Türksat'ın internet  adresinden ulaşılabilecek.

Diğer uydu alıcıları için ise "11844 MHz frekansı, Dikey V-polarizasyon, 2222 Sembol Oranı, FEC 3/4 veya 11747 MHz frekansı, Yatay H-polarizasyon, 27500 Sembol Oranı ve FEC 5/6" değerleri girilerek şebeke taraması yapılması gerekiyor. Türksat 4A haberleşme uydusu, 42 derece Doğu yörüngesinde (Türksat 2A ve Türksat 3A uyduları ile birlikte) hizmet vereceğinden, uydu üzerindeki yayınları izlemek için ek bir antene ihtiyaç olmadığı gibi mevcut anten ayarlarında da değişiklik yapılmasına gerek bulunmuyor.

Türksat 2A, Türksat 3A ve Türksat 4A uyduları üzerinden 500'ün üzerinde televizyon ve 200'ün üzerinde radyo yayını yapılacak.

Dijital platformlar etkilenmeyecek

Televizyon yayınlarını Digiturk ya da D-Smart gibi dijital platformlar üzerinden alanlar bu değişiklikten etkilenmeyecek. İnternet üzerinden yayın yapan Tivibu platformu da uydu kullanmadığı için frekans değişikliğinden etkilenmeyecek platformlar arasında yer alıyor.

Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel Televizyonlara Türksat 4a Ayarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement