Tema Gönüllüleri Gümüşhacıköy'de Ağaç Dikti - Son Dakika
Yerel

Tema Gönüllüleri Gümüşhacıköy'de Ağaç Dikti

TEMA Gümüşhacıköy Temsilciliği tarafından Arap Dede mevkisinde oluşturulan fidanlıkta fidan dikim şenliği gerçekleştirildi.

03.05.2014 16:49

TEMA Gümüşhacıköy Temsilciliği tarafından Arap Dede mevkisinde oluşturulan fidanlıkta fidan dikim şenliği gerçekleştirildi.

Şenliğe Belediye Başkanvekili Hasan Olgan, Mezun TEMA Başkanı Niyazi Altun ile TEMA Gönüllüleri katıldı.

Olgan, her yıl Türkiye'de orman yangını ve erozyon nedeniyle binlerce hektar toprağın yok olduğuna işaret ederek, ağaç dikmenin önemli ve zaruri olduğunu, bu tip etkinliklerin duyarlı her kişi ve kurum tarafından yapılması gerektiğini dile getirdi.

Bölgede dikilen fidanların yüzde 80-90 tuttuğunu, tutmayanların yerine de yeni fidan diktiklerini ifade eden Olgan, "Amacımız yemyeşil bir Türkiye oluşturmak" dedi.

Mezun TEMA Başkanı Altun, ilçede bulunan yüksekokulda eğitim gören gönüllü üyelerle ağaç dikme kampanyası yaptıklarını ifade ederek, Türkiye'nin çöl olmaması için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini istedi.

Altun, Arap Dede mevkisinde 20 dönümlük alana şimdilik 500 fidan diktiklerini kaydederek, fidanların teminini sağlayan Orman İşletme Şefi Turgay Deligöz'e teşekkür etti. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tema Gönüllüleri Gümüşhacıköy'de Ağaç Dikti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement