"Turistler Sadece Deniz, Kum, Güneş İçin Gelmiyor" - Son Dakika
Yerel

"Turistler Sadece Deniz, Kum, Güneş İçin Gelmiyor"

EMA Vakfı Antalya Temsilcisi Şenay Malbora, "Turistler sadece deniz, kum, güneş için gelmiyor. Tarihimizi incelemeye de geliyorlar." dedi.

14.04.2014 16:42  Güncelleme: 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TEMA Vakfı Antalya temsilcisi Şenay Malbora, "Turistler sadece deniz, kum, güneş için gelmiyor. Tarihimizi incelemeye de geliyorlar. Artık Antalya'da turisti doğa turizmi ile birleştirme zamanı gelmiştir" dedi.

Malbora, Turizm Haftası dolayısıyla gazetecilere yaptığı açıklamada, doğa ve ekoturizmin dünyada turizmin en hızla büyüyen alt sektörü olduğunu belirtti.

Dünya Seyahat ve Turizm Konseyinin tahminlerine göre Türkiye'nin gelecek 10 yıl içinde yüzde 10,2'ye varan yıllık büyüme ile turizmde en hızlı gelişen ülke olacağını belirten Malbora, ekoturizm bu gelişmede çok önemli rol üstlenebileceğini dile getirdi.

Malbora, Manavgat'ın her geçen gün büyüdüğünü, turizm açısından her yıl turist sayısının arttığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Özellikle Manavgat'ta milyonlar turist ağırlıyoruz ama doğa turizmi ile ilgili neredeyse hiç alanımız yok. Turistler sadece deniz, kum, güneş için gelmiyor. Tarihimizi incelemeye de geliyorlar. Artık Antalya'da turisti doğa turizmi ile birleştirme zamanı gelmiştir. Terk edilmiş köylerimizi doğa ile bir araya getirip, doğa turizmine açabiliriz. Doğa parkları yapabiliriz. Beton yığınlarına değil, doğaya ihtiyacımız var. Köprülü Kanyon gibi doğa turizm alanlarının Manavgat'ımız da yer almasını ve turistin rahatça gezebileceği, doğa turizmini yaşayabileceği turizm alanlarını oluşturma vaktinin geldiğini düşünüyorum." - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Turistler Sadece Deniz, Kum, Güneş İçin Gelmiyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement