TEMAD Üç Yaşında - Son Dakika
Güncel

TEMAD Üç Yaşında

Kırıkkale'nin sivil toplum kuruluşları arasında kuruluşunun üzerinden çok süre geçmemiş olasına rağmen sağlam şeklide yerini ana Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Kırıkkale şubesi üç yaşına girdi.

19.01.2016 10:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin her bölgesinde 90 şubesi ile üyelerine hizmeti esas alan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Kırıkkale Şubesi de Ocak 2014 yılında kuruluş sürecini tamamlayarak kapılarını üyelerine açtı.

Beraberliğin örneği

Üçüncü kuruluş yıl dönümünü üyelerine vermiş olduğu yemekli toplantı ile kutlayan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Kırıkkale şubesi kurucu üyesi ve basın sözcüsü Yazar Fazlı Güventürk açılışta bir konuşma yaptı.

Güventürk konuşmasında birlik ve beraberliğe vurgu yaparak"ömrü silahlı kuvvetlerin çeşitli kademelerinde canla başla görev yapmış olan bizler emekli olduktan sonra çok değişik alanlarda faaliyet sürdürüyoruz. Kimimiz siyaset yapıyor, kimimiz ticaret yapıyor kimimiz hobilerimiz ile uğraşıyoruz. Ancak bizlerin birlik ve beraberliğimizi sağlayacak ve sorunlarımızı bir merkezde toplayarak çözüm yoluna gittiğimiz bir birlikteliğimiz yoktu. Kırıkkale'de derneğimizi açarak bu eksikliği giderdik" dedi.

Dayanışma amaçlı dernek

Daha sonra üyelerine ve ailelerine bir konuşma yapan TEMAD Kırıkkale şube Başkanı Yusuf Erdoğan "Türk Silâhlı Kuvvetlerinde Astsubay olarak görev yapıp, emeklilik ve maluliyet nedenleriyle ayrılan astsubaylar, bunların eşleri ile vefat eden astsubayların dul ve yetimlerinin, sosyal, kültürel ve hukuki ihtiyaçlarını karşılamak için bu derneği kurduk. Askerlik mesleğine ilişkin ortak anılarını yaşatmak ve dayanışmalarını devam ettirmek amacı ile Türkiye Emekli Astsubaylar Derneğini yaşatmaya çalışıyoruz.
Bu amaçla kurulan derneğin pek çok ilde ve ilçede teşkilatlanması ile Kırıkkale'mizde de teşkilatlanma zamanı gelişti. Bu amaçla birkaç arkadaşla istişare yaparak ilk adımımızı 20013 yıllarının son aylarında attık ve burada da bu kutlu derneğin açılması için ilk faaliyetlere başladık.
Çatı teşkilatın şekillenmesi ile 2014 yılının ilk ayında Kırıkkale şubemizi faaliyete geçirdik. İlk ve kurucu il Başkanlığına Sayın Coşkun Koçak seçildi ve ekibi ile beraber kısa sürede derneğin gelişmesi için elinden gelen hizmeti verdi. Yeri gelmişken değerli kurucu başkanımız Coşkun Koçak'a huzurunuzda teşekkür ediyorum.
Bir süre sonra yeniden bir yapılanma ile faaliyetimize devam etmeyi planladık ve yeniden seçim yapılarak Başkanlığa Bendeniz layık görüldü. Bizlerde çok değerli siz üyelerimizin çıkarlarını en güzel şekilde savunmak amacıyla yönetim ve denetim kurulumuzu oluşturarak kısa sürede göreve başladık.
Üye sayısı hızla artıyor
Başkan Erdoğan sözlerine"üye sayımızı gerek muvazzaflardan gerekse emeklilerden hızla artırma yoluna giderken, kadın kollarımızı teşkil ederek faaliyetlerine başlaması sağlandı. Aylık toplantılar ile üyelerimize faaliyetlerimiz hakkında bilgi veriliyor. Bu bilgilendirme toplantısını zaman zaman genel merkezden gelen başta genel başkanımız ile de yapıyor olmamız bizleri emsallerimiz arasında farklı bir konuma getiriyor" diyerek devam etti.
Basına teşekkür
"Huzurunuzda kamuoyunda daha iyi tanınmamızı ve doğru bir şekilde ülke ve yerel yönetime katkı sağlama amacımız aktardıkları için basın mensuplarımıza ve basın ile ilişkilerimizi koordine eden başkan yardımcımıza teşekkür ediyoruz." diyen Başkan Yusuf Erdoğan daha sonra toplantıya katılan misafirlerle tek tek ilgilenerek teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel TEMAD Üç Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement