Temiz Şehir, Temiz Toplum Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Temiz Şehir, Temiz Toplum Kampanyası

Temiz Şehir, Temiz Toplum Kampanyası

Göle Belediye Başkanı Akın İsmailoğlu, "Temiz Şehir, Temiz Toplum" kampanyası kapsamında öğrencilerle çevre temizliğine katıldı.

03.05.2016 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Göle Belediye Başkanı Akın İsmailoğlu, "Temiz Şehir, Temiz Toplum" kampanyası kapsamında öğrencilerle çevre temizliğine katıldı.

Göle Belediyesi tarafından başlatılan kampanya, ilçe merkezindeki 4 mahallede gerçekleştirildi. Kampanya kapsamında Belediye Başkanı İsmailoğlu, öğrencilerle mahallelerde biriken çöpleri topladı.

Vatandaşların da destek verdiği kampanya ile ilgili açıklama yapan Başkan İsmailoğlu, doğayı korumak için ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini belirterek, "Temiz Şehir, Temiz Toplum, Bahar temizliği programında Belediyemizin başlattığı Bahar Temizliği; temiz şehir temiz toplumun simgesidir. Bir kent, içerisinde yaşayan insanların hem yurdu hem evidir. Bu anlamda belediyemizin başlattığı bahar temizliği sadece belediye olarak değil, belediye ve halkın el ele vererek daha temiz ve adına yakışır yeşil Göle ile anlam kazanır. Elimizden geleni yapmak hepimizin görevidir."

Çevrenin her zaman temiz tutulması gerektiğini de belirten İsmailoğlu, şöyle devam etti; "Kullandığımız eşyalar, ürünler ve ambalajları rastgele çevreye atmak yerine, çöp tenekelerine atıp çevreyi kirletmememiz gerekir. Toprağa attığınız bir atık kağıt ve bir poşet bin yıl boyunca toprakta kalıyor. Ayrışan atıkların toprağa geçmesiyle, yediğimiz sebze ve meyvelerin yapısına geçiyor. Daha sonra da vücudumuza geçip çeşitli hastalıklara yol açıyor. Bununla beraber kanserojen maddeleri vücudumuza alıyoruz. Onun için adı yeşiliyle anılan şehrimizi tertemiz yapacağız." dedi.

Kampanyaya Göle Belediye Başkanı Akın İsmailoğlu, İl Meclis üyeleri Yaşettin Özyıldırım, Yaşar Yıldırım, Belediye Meclis üyesi Filiz Topçu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Özalp ve Şube Müdürü Abdullah Ziyrek,Hastahane Müdürü İbrahim Kulp, Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Yilmaz Kaya, İlçe Tarım müdürü Ertan Doğan, TSM sorumlusu Barkın Malkoç Başhemşire Ayla Kara, mahalle muhtarları Taner Çelik. Fevzi Temur, Mustafa Demir, Turgut Işık ile sağlıkçılar, belediye ekipleri ve itfaiye birimleri, okul öğrencileri ve öğretmenler ile vatandaşlar katıldı. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Temiz Şehir, Temiz Toplum Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement