Teog Sonuçlarının Açıklanmasının Ardından - Son Dakika
Güncel

Teog Sonuçlarının Açıklanmasının Ardından

Kütahya'dan 15 öğrenci, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ilk dönem sınavlarında soruların tamamını doğru cevaplayarak, Türkiye birincileri arasına girdi.

18.01.2016 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'dan 15 öğrenci, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ilk dönem sınavlarında soruların tamamını doğru cevaplayarak, Türkiye birincileri arasına girdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TEOG'a Türkiye genelinde 1 milyon 174 bin 427 öğrencinin katıldığını hatırlatarak, Kütahya'nın bu sınavda büyük başarı elde ettiğini söyledi.

Açıklanan sonuçlara göre il genelinden 15 öğrencinin soruların tamamına cevap verdiğini bildiren Esen, şunları kaydetti:

"Kütahya merkezden 9, Tavşanlı ilçemizden 3, Simav ilçemizden de 3 öğrencimiz bütün soruları doğru cevaplandırarak Türkiye birinciliğine ortak oldular. Böylece hem ailelerine, hem okullarına, hem de bizlere büyük bir sevinç ve gurur yaşattılar. Bu başarıda emeği geçen fedakar öğretmenlere, desteklerini esirgemeyen değerli velilerimize ve sevgili öğrencilerimize çok teşekkür ederim. Eğitimin bütün paydaşlarıyla işbirliği içerisinde, bilimsel bir yaklaşımla ve büyük bir özveriyle sürdürdüğümüz çalışmalar bu başarının gelmesini temin etmiştir. Eğitim sistemimizi her bir öğrencimizin öğrenme stilini göz önünde bulundurarak belirliyor ve bu sistemi gerek eğitim teknolojileri gerekse öğrencilerimizi motive edici sosyal aktiviteler ile destekliyoruz."

Esen, Türkiye'nin en seçkin liselerine öğrenci yerleştiriyor olmaktan gurur duyduklarını belirterek, elde edilen başarının Kütahya'daki eğitim kalitesinin artmasından kaynaklandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Teog Sonuçlarının Açıklanmasının Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement