DÜ'de Tepkiler İşe Yaramış - Son Dakika
Güncel

DÜ'de Tepkiler İşe Yaramış

DÜ\'de Tepkiler İşe Yaramış

Dicle Üniversitesi'nde bulunan boş arazilerin ağaçlandırılması için son zamanlarda farklı kurumlarla protokol üstüne protokol yapılıyor.

01.10.2014 21:57  Güncelleme: 22:00

Yaklaşık 7 yıl önce yayımlanan Milli Ağaçlandırma Seferberliği Kanunu çerçevesinde, Dicle Üniversitesi ve Orman Genel Müdürlüğü, Üniversite arazisi içindeki ağaçsız arazilerin ağaçlandırılması için protokol imzalandı.

Orman Genel Müdürlüğü ve Dicle Üniversitesi Rektörlüğü iş birliği ile başlatılan çalışmada, Dicle Üniversitesi arazisinde bulunan boş alanların uygun türlerde ağaçlandırılması amaçlanıyor. Protokol, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ve Orman Genel Müdürlüğü adına Şanlıurfa Orman Bölge Müdürü Mehti Özyer tarafından Rektörlükte imzalandı. 3 yıl süre ile yapılan protokolde kampüs alanı içerisinde bulunan boş arazilerin ağaçlandırılması ve bu ağaçların bakımının Dicle Üniversitesi tarafından yapılması kararlaştırıldı.

Dicle Üniversitesi, kampüs alanı içerisinde bulunan boş arazilerin ağaçlandırılması için geçtiğimiz hafta da Türkiye Erozyonla Mücadele Vakfı (TEMA) ile ortak protokol imzalamıştı.

Bilindiği üzere bir müddet önce Dicle Üniversitesi arazisi içerisinde ağaçların kesilmesinden sonra başta çevreciler olmak üzere kentteki herkesimden büyük tepki gören Üniversite, son zamanlarda ağaçlandırma gibi kararları sık almaya başladı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel DÜ'de Tepkiler İşe Yaramış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement