Diyarbakır'da Çocukları Kaçırılan Aileler Çifte Bayram Yapmak İstiyor - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Çocukları Kaçırılan Aileler Çifte Bayram Yapmak İstiyor

Diyarbakır'da terör örgütü tarafından kaçırılan çocukları için seslerini duyurmaya çalışan aileler, bayramda da oturma eylemine devam edecek.

25.07.2014 12:39  Güncelleme: 12:55

SÜLEYMAN UMUT GÜRHAN - Diyarbakır'da çocukları terör örgütünce kaçırılan ailelerin Dağkapı Meydanı'ndaki oturma eylemi sürüyor.

Terör örgütünce kaçırılan çocukları için seslerini duyurmaya çalışan aileler, bayramda da oturma eylemlerine devam edecek.

Oğlu Serkan Yıldız'ın Erzurum'dan dağa kaçırıldığını belirten Celal Yıldız, çocukları bırakılıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

Çocuğunun dönmesini isteyen Yıldız, bayramda tek hediye olarak çocuklarını istediklerini belirterek, "Mübarek bayram gününde de buradayız. Çocuklarımızı almadan burayı terk etmeyeceğiz. Çocuklarımıza sarılıp bağrımıza basmak istiyoruz. Çifte bayram yapmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Eşiyle beraber eyleme katıldığını ifade eden Yıldız, memleketi Erzurum'da çocuklarının tek başına kaldığını, bu nedenle zor günler yaşadığını vurguladı.

Dağa kaçırılan 16 yaşındaki Vedat Aydın'ın annesi Leman Aydın ise çocuğundan ayrı ilk bayram geçireceğini kaydetti.

Gözyaşları içinde çocuğuna kavuşmak istediğini anlatan anne Aydın, "Çocuğum bayramda elimi öpse dünyalar benim olur. Tek hayalimiz bu. Başka hiçbir şey istemiyorum. Çocuklarımızla beraber çifte bayram yapmak istiyoruz" dedi.

Torunu Muhammed Emin Önal'ın Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler 3. sınıf öğrencisi iken dağa götürüldüğünü kaydeden Sabri Önal da 67 gündür eylem yaptıklarını dile getirdi.

"Gözlerimiz yolda hasret içinde çocuklarımızı bekliyoruz" diyen Önal, "Çocuklarımız serbest kalırsa biz de çifte bayram yaparız. Cenab-ı Allah, ramazan ayı ve bayramın hürmetine herkesi çocuklarına kavuştursun" ifadelerini kullandı.

Ardahan'dan gelen Gülsen Ölmez, oğlu Burak'ın 4 ay önce dağa kaçırıldığını belirterek, çocuğunun serbest bırakılmasını istedi.

Buruk bir bayram geçireceklerini ifade eden Ölmez, şöyle dedi:

"Allah rızası için çocuklarımızı versinler, onun bayramını yapalım. Bu bayramı ilk defa çocuğumdan ayrı geçireceğim. Bayramda burada yatacağız. Evlerimize gitmeyeceğiz. Çocuklarımızı bekleyeceğiz. Perişan haldeyiz."

Diyarbakır'da çadır eylemine katıldığı sırada Ardahan'da bulunan annesinin vefat ettiğini anlatan Ölmez, "Annem üzüntüden Burak diye diye gözü açık vefat etti. Bu bayram benim için çok üzüntülü. Ne çocuğum var ne de annem. Annemin taziyesinde 3 gün durdum. Annemin acısını bile yaşayamadım. Çocuğumu verirler diye tekrar buraya geldim" diye konuştu. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Çocukları Kaçırılan Aileler Çifte Bayram Yapmak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement