Terör Saldırılarına Tepkiler - Son Dakika
Yerel

Terör Saldırılarına Tepkiler

Havza ve Vezirköprü ilçelerinde sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve vatandaşlar teröre tepki için yürüyüş düzenlendi.

10.09.2015 21:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Havza ve Vezirköprü ilçelerinde sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve vatandaşlar teröre tepki için yürüyüş düzenlendi.

İlk Kıvılcım Parkı Şehitlik Anıtı önünde toplanan Havza Vatansever Sivil Toplum Örgütleri Platformu altında birleşen sivil toplum örgütü üyeleri terör olaylarını "Şehide Saygı, Teröre Lanet" yürüyüşüyle protesto etti. Ellerindeki Türk bayraklarıyla slogon atan grup, Mehmetçik Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından platform adına açıklama yapan Ertaş Çoban, terör saldırılarını kınadıklarını belirtti.

Çoban, asırlardır Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Alevi, Sünni ayrımı olmadan Çanakkale ruhu ile yaşadıklarını ifade ederek, "Kahramanca bu kutsal topraklara düşerek şehit olan kahraman, pırıl pırıl gençlerimize, askerlerimize, polisimize ve bu uğurda şehit olan tüm vatan evlatlarına minnet duygularımızı ifade ediyoruz. Terörün çoluk çocuk düşüncesi yoktur. Bir kere daha hain PKK terörünü, uzantılarını, insanlığa düşman tüm terör odaklarını lanetliyor teröre ne şekilde olursa olsun destek veren her türlü anlayışın karşısında sıkılmış bir yumruk olacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Basın açıklaması sonrası gruptakiler dağıldı.

Vezirköprü ilçesinde Türk Eğitim Sen Samsun 2 Nolu Şube Başkanlığı tarafından organize edilen yürüyüşte de vatandaşlar sloganlarla terör örgütünü protesto etti.

Abdullah Derici Parkı'nda toplanan gruptakiler ellerinde Türk bayraklarıyla teröre tepki gösterdi. Kalabalık "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde slogan atarak Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.

Burada bir dakikalık saygı duruşunun ve okunan İstiklal Marşı'nın ardından konuşma yapan Türk Eğitim Sen Samsun 2 Nolu Şube Başkanı Bünyamin Kamçı, bölücü mihrakların emellerine ulaşamayacağını söyledi.

Son günlerde gelen şehit haberlerinin tüm ülkeyi yasa boğduğunu ifade eden Kamçı, "Biz diyoruz ki 'Haksızlık karşısında susan, dilsiz şeytandır. Gencecik evlatlarımız tabutlarla evlerine gönderilirken bize oturmak, susmak, tepkisiz kalmak yakışmaz" ifadesini kullandı.

Yürüyüş şehitler için okunan duaların ardından sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Terör Saldırılarına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement